Proslava svetkovine Tijelova u Srijemskoj Mitrovici

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – U četvrtak, 20. lipnja 2019., u srijemskomitrovačkoj katedralnoj Župi svetog Dimitrija svečano je proslavljena svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Euharistijska slavlja predvodio je župnik katedralne župe mons. Eduard Španović. Iako je u Republici Srbiji radni dan, euharistijska slavlja bila su vrlo dobro posjećena, što je istinsko svjedočanstvo svijesti o vrijednosti i veličini dana i samoga slavlja.

Nakon večernjeg euharistijskog slavlja bila je predviđena svečana tijelovska procesija, koja se već tradicionalno organizirala u crkvenom dvorištu. No, zbog jakih pljuskova, tijelovska procesija sa četiri postaje upriličena je u crkvi.

U prigodnoj homiliji, mons Španović osvrnuo se na riječi Evanđelja, govoreći o vrijednosti i veličini slavlja Tijelova: „Gospodin nam se želi u potpunosti darovati, na posljednjoj večeri izrekao je veoma važne riječi – uzmite i jedite, uzmite i pijte, što mi činimo i danas. To je njegova zapovijed i potrebno ju je izvršiti. U današnjem Evanđelju čuli smo kako Isus postupa s onima koji su u potrebi, koji su gladni. Danas možemo opet reći da smo gladni Njegove Riječi.” Ivica Zrno