Proslava sv. Klare u Burdovačkom Brdu

BUDROVAČKO BRDO (TU) – U Budrovačkom Brdu 10. kolovoza 2019. proslavljen je spomendan svete Klare. Budrovačko Brdo malo je mjesto na području Župe Piškorevci, u kojemu je sve manji broj žitelja. U mjestu je i crkvica svete Klare, izgrađena 1760. godine i prvotno posvećena svetom Mihaelu, arkanđelu.

Misno slavlje predvodio je domaći župnik Damir Stanić. Tijekom propovijedi govorio je o životu svete Klare i njezinoj snažnoj volji u nasljedovanju Isusa Krista koja je, uz njegovu pomoć, odbila napad Saracena noseći svetu hostiju u pokaznici. Također je istaknuo misao svetoga Franje, kako će mnogima jedino evanđelje koje će pročitati u životu biti upravo ljudi koje susretnu. Dakle, svoju vjeru treba svjedočiti životom, što je sveta Klara itekako dokazala svojim primjerom, ustvrdio je župnik. 

Pjevanje su predvodili članovi Muške vokalne skupine „Bećarine“ KUD-a „Tena“ Đakovo, a s njima je pjevao i čitav puk. Sveta Klara je zaštitnica Budrovačkog Brda, usjeva, voćnjaka i vinograda, pa vjernici njezin spomendan slave i kao crkveni god. Željko Vurm