Proslava bračnih jubileja u Župi Gospe Brze Pomoći

SLAVONSKI BROD (TU) – Svečanim misnim slavljem, koje je u subotu 30. studenoga u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu predvodio župni vikar Nino Perica, pet je bračnih parova koji ove godine obilježavaju okrugle obljetnice bračnoga zajedništva obnovilo svoja ženidbena obećanja i zahvalilo Gospodinu za sve primljene milosti.

U homiliji je vlč. Perica podsjetio jubilarce na dan njihova vjenčanja kada su u crkvu došli pred Gospodina s odlukom da će ostati u njegovoj ljubavi. „Danas ste došli Gospodinu reći da ste ostali u njegovoj ljubavi te da svoj život iznova predajete u njegove ruke. Gospodin nam daje i savjet da to ostvarujemo vršeći njegove zapovijedi“, poručio je među ostalim jubilarcima vlč. Perica te ih poslije homilije i svečano blagoslovio.

Jubilarci su zajedništvo podijelili poslije mise i u pastoralnom centru uz domjenak i ugodni razgovor. Zahvalnu riječ župniku Ivanu Leniću uputio je najstariji od jubilaraca Đuro Andrić.

Ove godine 50. obljetnicu bračnog zajedništva slave Đuro i Nedjeljka Andrić te Eduard i Ružica Babić, 25 godina Stjepan i Andreja Kovač, 20 godina Željko i Pamela Kovačević te 10 godina Dominik i Antonija Galojlić. Kako radi starije dobi i bolesti bračni par Đuro i Marija Maceković nisu bili na misi 50 godina bračnog zajedništva proslavili su toga dana u svom domu gdje ih je blagoslovio vlč. Perica.

Bračni par Franjo i Mira Matejiček iz obiteljskih razloga također nisu mogli biti na tom slavlju pa su svoja bračna obećanja i 50 godina bračnog zajedništva proslavili subotu 23. studenoga na misnom slavlju koje je predvodio župnik Lenić.

Svim zlatnim i srebrnim jubilarcima podijeljene su uspomene s čestitkom i potpisom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, a ostalima s čestitkom domaćeg župnika Lenića. B. Lukačević