Okružnica nadbiskupa Hranića povodom Papina pohoda Bosni i Hercegovini

ĐAKOVO (TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit mons. Đuro Hranić uputio je svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama te svim vjernicima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji okružnicu u kojoj poziva i potiče na susret s papom Franjom u Sarajevu.

“Sve nas je velikom radošću ispunila vijest da će papa Franjo u subotu, 6. lipnja ove godine, pohoditi Sarajevo. U sadašnjim životnim prilikama katoličkih vjernika u Bosni i Hercegovini, osobito nakon tragičnih događaja i stradanja u nedavnome ratu, tako se snažnima mogu doživjeti Kristove riječi ‘Mir vama!’, izabrane da budu središnja poruka najavljenoga Papina pohoda. Od srca se, stoga, ujedinjujemo s nadbiskupom domaćinom Papina pohoda, kardinalom Vinkom Puljićem u želji da nadolazeći Papin apostolski pohod bude ohrabrenje zajednici Crkve u Bosni i Hercegovini te da, istodobno, pruži i snažnu potporu ‘izgradnji stabilnog i pravednog mira’ te napretku dijaloga i suradnje među narodima, kulturama i religijama.

Na susret s Papom u Sarajevu već su nas svojim pismom pozvali svi biskupi Biskupske konferencije BiH. Ovim posebnim pismom i ja vas, draga braćo i sestre, želim najsrdačnije potaknuti kako bismo se i mi, iz naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, odazvali u velikome broju i pridružili zajedničkom hodočašću i susretu s papom u Sarajevu, ne samo jer nam je Vrhbosanska nadbiskupija u koju Sveti otac dolazi zemljopisno blizu, već i stoga što nas upravo s pastirima i vjernicima te Nadbiskupije povezuje duboko i blisko zajedništvo od samih početaka postojanja naše mjesne Crkve”, stoji među ostalim u okružnici nadbiskupa Hranića.

Okružnica navodi i upute o prijavama hodočasnika iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, a cijelu okružnicu moguće je pročitati OVDJE.