Obećanja Frame Đakovo

ĐAKOVO (TU) – Tijekom misnog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu u subotu 11. svibnja 2019. članovi Franjevačke  mladeži iz Đakova dali su svoja obećanja; njih 25 dalo je prva, a 13-ero je obnovilo prije dana obećanja. Misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent Osječkog područnog bratstva, fra Matija Marijić, zajedno s duhovnim asistentom Frame Požega fra Darkom Sudarićem, a posluživao je đakon vlč. Filip Sertić, bivši framaš.

Tijekom misnog slavlja fra Matija podsjetio je framaše čija snaga djeluje u njima i čiji put bi trebali slijediti. Naglasio je da postoji Onaj koji se brine o njima, poput pastira koji se brine o svojim ovcama i svaku zna njezinim imenom. Kao odgovor na tu brigu mi bi se trebali potruditi da ljudi u nama prepoznaju radost uskrsloga Gospodina, poručio je fra Matija.

Po završetku mise slavlje se nastavilo u dvorani “Florentini” uz okrijepu, igre i skeč o povijesti čovjekova spasenja, uz daljnje zajedničke igre, pjesmu i ples. Mato Mićan