Najave

 • Čet
  22
  ožu.
  2018

  OSIJEK (TU) - Socijalna tribina u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II." održat će se u četvrtak 22. ožujka u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek (Strossmayerova 58) u 19:30 sati, a voditelj je mr. sc. Igor Jakobfi.

 • Čet
  22
  ožu.
  2018

  OSIJEK (TU) - Susret i duhovna obnova bračnih parova Osječkog istočnog i Osječkog zapadnog dekanata održat će se u četvrtak, 22. ožujka s početkom u 19:30 sati u Pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Program će voditi o. Arkadiusz Krasicki, Cssp.

 • Pet
  23
  ožu.
  2018

  OSIJEK (TU) - Caritasov Centar za majku i dijete u Osijeku nastavlja svoj redoviti ciklus skupnog, psihosocijalnog, zdravstvenog i odgojnog savjetovanja za sve trudnice i roditelje s malom djecom. U petak, 23. ožujka 2018. godine, u prostorijama Caritasovog Centara za dijete (Osijek, Vukovarska 156) s početkom u 11 sati održati će se savjetovanje na temu „Akutne respiratorne infekcije“. Predavač na skupnom savjetovanju bit će dr. Vlatka Krizmanić, pedijatar. Caritasov Centar poziva sve trudnice i roditelje s malom djecom, te ostale svoje korisnike da se odazovu i tako upotpune svoje znanje. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

 • Pet
  23
  ožu.
  2018

  OSIJEK (TU) - Na sljedećem korizmenom susretu u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca, 23. ožujka bit će predstavljen roman Branimira Kurmaića „Dva mjeseca za vječnost“. Radi se o fikcionalnoj priči i vjerski angažiranoj poruci o pravu na život, s pripovijedanjem iz fokalizacijske točke živoga, a nerođenoga djeteta. O romanu će govoriti autor Kurmaić i urednica Ružica Pšihistal, a predstavljanje će se održati u Knjižari Nova (Trg A. Starčevića 4) u Osijeku s početkom u 19 sati.

 • Sub
  24
  ožu.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) - Studentski katolički centar (SKAC) Slavonski Brod organizira i ove godine Planinarski križni put. Prva postaja križnoga puta u subotu 24. ožujka u 9 sati je na parkiralištu u Brodskom Vinogorju. Misno slavlje, koje će predvoditi duhovnik SKAC-a vlč. Robert Farkaš  kod planinarskog doma Pljuskara, predviđeno je oko 12.15 sati. Nakon mise je druženje uz roštilj.

 • Sub
  24
  ožu.
  2018

  LOVAS (TU) - Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Vlade Republike Hrvatske Općina Lovas i Vukovarsko-srijemska županija obilježit će 20. obljetnicu pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu, 21. i 24. ožujka 2018. U srijedu, 21. ožujka u 10 sati započet će maraton od Vukovara (središnji križ na ušću Vuke u Dunav) do Lovasa u organizaciji Maraton kluba „Hrvatski sokol“ Osijek. U 13 sati predviđen je doček maratonaca, polaganje vijenaca i molitva na spomen obilježju masovne grobnice u Lovasu. U 19 sati uslijedit će projekcija dokumentarnog filma „Krvava berba grožđa“ u Domu Kulture Lovas.

  U subotu, 24. ožujka u 9 sati predviđen je prijem uzvanika u općinskoj vijećnici Lovas. U 10 sati uslijedit će polaganje vijenaca i molitva na spomen obilježju masovne grobnice u Lovasu koju će predvoditi uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski. Zajedno s đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranćem, kardinal Puljić sudjelovat će u 10:30 na komemoraciji za sve žrtve Općine Lovas stradale u Domovinskom ratu koja će se održati u Domu kulture Lovas, uz nastup Klape Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“.

  Potom će u 12 sati kardinal Puljić u koncelebraciji nadbiskupa Hranića i svećenika Vukovarskog dekanata predvoditi misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Lovasu.

 • Sub
  24
  ožu.
  2018

  ĐAKOVO (TU) – U subotu 24. ožujka 2018. đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić obilježava 28. obljetnicu svoga biskupskog ređenja. Tom će prigodom, u zajedništvu s nadbiskupom mons. Đurom Hranićem, predsjedati večernjim misnim slavljem u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra u 18 sati.

 • Sub
  24
  ožu.
  2018

  OSIJEK (TU) - Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika u subotu 24. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati sudjelovati će na preduskrsnoj manifestaciji „Šarana jaja bojama grada“, koja će se održati na osječkom Trgu Ante Starčevića. Korisnici će na štandu izložiti ukrase s motivima Uskrsa koje su izradili na kreativnim radionicama koje su aktivnost II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika - kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju.

 • Sub
  24
  ožu.
  2018

  ĐAKOVO (TU) - U subotu 24. ožujka u 19 sati u Misijskom centru Župe Svih svetih u Đakovu (Strossmayerov trg 1, ulaz iz Ulice M. Gupca) bit će otvorenje misijske uskrsne izložbe. Na otvorenju je prilika kupiti nešto od prigodnih rukotvorina i tako pomoći misijama. Izložba će biti otvorena i sljedećih dana.

 • Sub
  24
  ožu.
  2018
  17:30SLAVONSKI BROD

  SLAVONSKI BROD (TU) - Tradicionalni Domovinski križni put za sve vjernike sa sudjelovanjem braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskoga rata održati će se u subotu 24. ožujka u Brodskoj Tvrđavi u Slavonskom Brodu, u 17.30 sati. Nakon križnog puta je misa.

 • Ned
  25
  ožu.
  2018

  OSIJEK (TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić predvodit će na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje, 25. ožujka 2018. misno slavlje i blagoslov maslinovih grančica u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla s početkom u 10 sati.

   

 • Ned
  25
  ožu.
  2018

  ĐAKOVO (TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić predvodit će na Cvjetnicu - Nedjelju muke Gospodnje, 25. ožujka 2018. misno slavlje i blagoslov maslinovih grančica u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra s početkom u 10,30 sati.

 • Pon
  26
  ožu.
  2018

  ĐAKOVO (TU) - Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić održati će u ponedjeljak 26. ožujka 2018. u Nadbiskupskom domu u Đakovu konferenciju za medije prigodom nadolazeće svetkovine Uskrsa. Tom prigodom Nadbiskup će uputiti Uskrsnu pastirsku poruku, a novinari će imati prigodu postavljati pitanja o životu i djelovanju Crkve, osobito đakovačko-osječke. Konferencija započinje u 9 sati.

 • Uto
  27
  ožu.
  2018
  20:00Osijek

  OSIJEK (TU) - U utorak, 20. veljače 2018., započinju ovogodišnji korizmeni seminari za studente, koje organizira udruga DUHOS. Seminari će se održavati u sklopu vjeronauka za studente svakim utorkom u korizmi s početkom u 20 sati, u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Divaltovoj ulici u Osijeku. Teme nadolazećih seminara, s datumima održavanja, su:

  1. O najboljem selfieju – 20. veljače
  2. Vjerujem, dakle postojim – 27. veljače
  3. Pred tribunalom bez straha – 6. ožujka
  4. Password za nebo – 13. ožujka
  5. Zauvijek mlad – 20. ožujka
  6. O slobodi i hrabrosti – 27. ožujka

  Svi zainteresirani studenti i mladi pozvani su na sudjelovanje ovogodišnjim korizmenim seminarima.

 • Sri
  28
  ožu.
  2018
  19:30Osijek

  OSIJEK (TU) - Institut za novu evangelizaciju »Sv. Ivan Pavao II.« srijedom organizira korizmene tribine Obitelj – svetište ljubavi i životaPromišljanja o apostolskoj pobudnici Radost ljubavi pape Franje. Tribine će se održati u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek s početkom u 19.30.

  • 7. ožujka 2018.: "Izlazak iz tame - postabortivni sindrom i što o njemu trebate znati?!"(izv. prof. dr. Stjepan Radić, dr. sc. Petar Bilić, Lidija Dugan) - ova tribina iznimno započinje u 19 sati, a organizira je HKLD Podružnica Osijek.
  • 14. ožujka 2018.Roditelji pred izazovima odgoja djece (izv. prof. dr. Ivica Pažin)
  • 21. ožujka 2018.Koja očekivanja imamo u braku? (Tomislav Ramljak, dipl. soc. radnik)
  • 28. ožujka 2018.:Trauma rastave i razvoda (prof. dr. Pero Aračić).

  Plakat je dostupan - OVDJE!

 • Pet
  06
  tra.
  2018

  Dramsko-scensko stvaralaštvo u nastavi vjeronauka tema je stručnog skupa za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji će se održati 6. travnja u Vikarijatu Osijek s početkom u 9 sati.

  Prigodno predavanje na temu Odnos vjere i kazališta ili Zašto imamo pravo na lijepu umjetnost? održat će prof. dr. Sanja Nikčević. Potom je predviđen rad u dvije skupine. U prvoj će biti tema Prva priča, lutkarska predstava umjetničke organizacije Točka na I o čemu će govoriti Antonija Šašo Brkanić, a u izvođenju s njom će sudjelovati Lidija Kraljić i Davor Kovač, diplomirani glumci/lutkari s Umjetničke akademije u Osijeku. Tema druge skupine bit će Dramsko-scensko stvaralaštvo u nastavi vjeronauka o čemu će govoriti Nataša Roginek, prof., savjetnica u zvanju i dramska pedagoginja i Silvija Čavlek, prof., mentorica u zvanju. Na kraju programa previđena je pedagoška radionica Dramsko-scensko stvaralaštvo u radu s biblijskim tekstom u nastavi vjeronauka koja će se održati u OŠ Vladimira Becića.

 • Sub
  07
  tra.
  2018

  ĐAKOVO (TU) – Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira u subotu, 7. travnja 2018. godine, Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba. Susret započinje u 9.30 sati u đakovačkoj katedrali pozdravom sudionika i svečanim misnim slavljem, a nastavak programa održat će se u Sinodskoj dvorani Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu (Petra Preradovića 17). Ondje će predavanje na temu „O zdravlju i spasenju“ održati dr. sc. Boris Vulić. Na susret su pozvani članovi svih udruga koje brinu za slijepe i slabovidne osobe na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, kao i sve osobe s oštećenjem vida.

 • Pon
  09
  tra.
  2018

  OSIJEK (TU) - Biblijsko-molitvena večer pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata u u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.", održat će se u ponedjeljak, 9. travnja s početkom u 19:30 sati u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek.

 • Pon
  16
  tra.
  2018

  OSIJEK (TU) - Biblijska tribina pod vodstvom s. Silvane Fužinato na temu „Ti vjeruješ u Sina Čovječjega? (Iv 9,35)“, u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.", održat će se u ponedjeljak, 16. travnja s početkom u 19.30 sati u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek.