Najave

 • Čet
  16.
  srp
  2020.

  OSIJEK (TU) - Hrvatska provincija Marijinih sestara Čudotvorne medaljice najavljuje blagoslov kapelice i novog samostana "Dom sv. Josipa" u Osijeku (Ulica sv. Leopolda Mandića 161) u četvrtak, 16. srpnja 2020. na blagdan Gospe Karmelske. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

 • Čet
  16.
  srp
  2020.

  SLAVONSKI BROD (TU) – Svetkovina Gospe Karmelske proslavlja se u četvrtak, 16. srpnja u samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu. Misno slavlje u 18:30 predvodi đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

 • Pet
  17.
  srp
  2020.

  OSIJEK (TU) - U Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku, u petak 17. srpnja 2020. u 17 sati, održat će se dvije radno-terapijske radionice. Kreativnost i marljivost korisnici će moći predočiti pod vodstvom odgajateljica Ljiljane Vetengl i Mire Vego.

  Radionice se održavaju u sklopu provedbe prve godine programa „Resocijalizacija beskućnika – budimo im podrška na putu do samostalnosti“. Program je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 • Ned
  19.
  srp
  2020.

  VRPOLJE (TU) - Svoju mladu misu pod geslom "Velika mi djela učini Svesilni" (Lk 1,46) proslavit će u rodnoj župi sv. Ivana Krstitelja u Vrpolju, u nedjelju 19. srpnja fra Gabrijel Bošnjak, svećenik Franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda. Proslava započinje roditeljskim blagoslovom u 10:30, a potom je misa na vanjskom oltaru ispred župne crkve sv. Ivana Krstitelja. Na misi će propovijedati fra Josip Ivkić, franjevac na službi u Iloku.

  Slavlju mlade mise prehodi trodnevna duhovna priprava od četvrtka 16. srpnja do subote 18. srpnja. Duhovni program svakoga dana započinje u 18:30 krunicom, a potom je misa u 19 sati. Prvoga dana, u četvrtak, misu predvodi fra Matija Marijić, u petak fra Vedran Kos, a u subotu vlč. Patrik Križanac.

 • Čet
  23.
  srp
  2020.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Trodnevnica za proslavu sv. Ane - majke Blažene Djevice Marije održat će se u kapeli slavonskobrodske Tvrđave od 23. do 25. srpnja. Krunica za obitelji molit će se u 19 sati, uslijedit će misa u 19:30. Na sam blagdan isti je raspored, a voditelj trodnevnice i blagdanske mise bit će vlč. mr. Ivan Benaković, svećenik na studiju u Rimu. Vjernici će imati priliku za ispovijed. Misa na sam blagdan planira se slaviti vani, zbog toga se preporuča ponijeti vlastitu sjedalicu.

   

 • Sub
  25.
  srp
  2020.

  U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020.

  Opća je nakana devetnice da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp. Evanđelje života, 5). Ta je nakana aktualna i u kontekstu pandemije koronavirusom koja osobito ugrožava živote starijih osoba.

  Priređeni materijal za devetnicu dostupan je na na mrežnim stranicama Ureda HBK za život i obitelj.

  U danim okolnostima, na provođenje ove devetnice ponajprije se potiču obitelji, koje su kao 'domaće Crkve' pozvane na intenzivniju molitvu u ovom kriznom vremenu.

  Uvod u devetnicu bit će euharistijsko klanjanje, koje će na uočnicu svetkovine Navještenja Gospodinova, u utorak, 24. ožujka, s početkom u 20 sati, u dubrovačkoj katedrali predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK-a za život i obitelj. Prijenos uživo euharistijskog klanjanja moći će se pratiti na mrežnim stranicama Dubrovačke biskupije i na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića, a prenosit će ga i Laudato televizija. IKA

 • Sub
  01.
  kol
  2020.

  ILAČA (TU) - Hodočašća u marijansko svetište Gospe Ilačke nastavljaju se slavljem prve subote 1. kolovoza. Misno slavlje je u 10.30 sati, a prije mise bit će prilika za ispovijed i marijanska pobožnost.

  Dan bolesnika u marijanskom svetištu Gospe Ilačke slavit će se u nedjelju, 2. kolovoza kada će misno slavlje biti u 11 sati, a nakon mise uslijedit će blagoslov bolesnika, vozača i vozila.

  Bdijenje uoči svetkovine Velike Gospe, u petak 14. kolovoza započet će misnim slavljem u 19 sati, no prilika za ispovijed bit će već od 16.30. Procesija sa svijećama i slikom Gospe Ilačke bit će nakon mise u 21 sat, a misa će se slaviti i u 23 sata.
  Na samu svetkovinu Velike Gospe u subotu, 15. kolovoza mise će biti u 7; 9; 10.30; 16.30 i 19 sati. Prije misnih slavlja bit će prilika za ispovijed te će se moliti marijanska pobožnost.

  Prva subota slavit će se 5. rujna kada će misa biti u 10.30 sati.

  Na blagdan Rođenja BDM mise će biti u 8 i 11 sati.

  Završetak godišnjeg hodočašća u marijansko svetište Gospe Ilačke bit će na prvu subotu, 3. listopada kada će misno slavlje biti u 10.30 sati.