Najave

 • Sub
  23
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - Korizmena duhovna obnova za djelatnike, animatore i suradnike župnih i dekanatskih karitativnih skupina, članova Odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost koju organizira Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, održat že se u subotu 23. ožujka 2019. u Pastoralnom centru Vikarijata Osijek, J. J. Strossmayera 58, s početkom u 9 sati. Tema duhovne obnove je „Djelotvorna ljubav u zajednici“, a voditelj je dr. sc. Antun Japundžić, profesor na KBF-u u Đakovu.

 • Sub
  23
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - „Sveto pismo kao temelj odgoja u vjeri“ tema je stručnog skupa za odgajateljice u vjeri Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji će se u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnica Osijek i Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije održati u subotu 23. ožujka 2019. u prostoru Vikarijata Osijek, Strossmayerova 58, s početkom u 9 sati.

  Predviđeno je izlaganje doc. dr. sc. Tarasa Barščevskog na temu „Biblijski sadržaji i metode vjerskog odgoja za djecu predškolske dobi“, izlaganja doc. dr. sc. s. Silvane Fužinato na teme „Interpretacija biblijskih tekstova u komunikacijskoj perspektivi“ i „Čovjek – biće dijaloga“ te individualan, kao i rad u skupinama.

 • Ned
  24
  ožu.
  2019

  VALPOVO (TU) - U nedjelju 24. ožujka 2019., povodom svetkovine Blagovijesti, večernju svetu misu u 18:30 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu predvodit će duhovnik Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara (HKUMST) iz Požege vlč. Drago Kozić.

  Misno slavlje svojim pjevanjem animirat će zbor medicinskih sestara "Immaculata". Nakon svete mise, zbor će održati prigodan koncert. Solistica: Ana Ticl, sopran. Dirigent: Josip Prajz.

 • Ned
  24
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - U osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla tijekom korizmenog vremena održat će se niz prigodnih koncerata:

  Klapa Žrnovnica, Žrnovnica
  nedjelja, 24. ožujka, 19.15 sati
  Dirigent: Marko Marin

  Stabat mater
  (G. B. Pergolesi)
  nedjelja, 31. ožujka, 19.15 sati
  Gabrijela Škrabal - sopran
  Mirna Vidović - mezzosopran
  Anton Ećimović - orguljaš

  Zbor  i Klapa
  „Don Jakov Salečić”.
  Smokvcia (otok Korčula)
  petak, 5. travnja, 19.00 sati
  Dirigent: Ivan Salečić

  Zbor mladih požeških glazbenika
  nedjelja, 7. travnja, 19.15 sati
  Dirigent: Josip Prajz 

  Ulaz je slobodan.

 • Pon
  25
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - Udruga katoličkih intelektualaca, Institut za novu evangelizaciju Ivan Pavao II. i Ogranak Matice hrvatske u Osijeku organiziraju u ponedjeljak 25. ožujka korizmeni susret, na kojemu će dr. sc. Neven Šimac govoriti na temu „Hrvatski i evropski identitet i vrjednote“. Susret će se održati u Pastoralnom centru pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19.30 sati.

 • Pon
  25
  ožu.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Na početku devetnice „Hrvatska moli za život“, preporučene od HBK-a i nadbiskupa Đure Hranića, te u tijeku korizmene kampanje „40 dana za život“ - na svetkovinu Blagovijesti, u ponedjeljak, 25. ožujka u 15 sati bit će slavljena misa u bolničkoj kapeli sv. Ivana Nepomuka u Slavonskom Brodu. Predvoditelj je mons. Stjepan Belobrajdić, župnik u miru.

 • Uto
  26
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - U sklopu redovitih studentskih susreta utorkom u 20 sati u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku održavat će se tijekom korizme korizmeni seminari uz klanjanje križu. Seminare će predvoditi osječki kapelani i to po sljedećem rasporedu:

  12. ožujka 2019. - Luka Ivković, Duhovni boj

  19. ožujka 2019. - Ante Lučić, Sakrament uskrsnuća – ispovijed

  26. ožujka 2019. - Mario Žigman, Otajstvo Božje šutnje

  2. travnja 2019. - Robert Almaši, Otvorit ću vaše grobove i živjet ćete

  9. travnja 2019. - Božidar Nađ, Križ – ateistima zatupljenost, agnosticima nepromišljenost, nama sve

 • Uto
  26
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - „Vjetar Božji“ naslov je molitveno-katehetskih susreta u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ i Rezidencije Družbe Isusove u Osijeku s podnaslovom „Život Crkve – Život Duha“, a u cilju otkrivanja dubljeg odnosa s Duhom Svetim. Susreti su predviđeni za sve starije od 35 godina, održavaju se u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek, pod vodstvom p. Sebastijana Šujevića, DI. Susret na temu “Duh i pustinja” bit će 26. ožujka s početkom u 19:30 sati.  

 • Sri
  27
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ organizira korizmene tribine srijedom na temu „Teologija tijela“ koje će se održati u Pastoralnom centru pri Vikarijatu Osijek (J. J. Strossmayera 58) s početkom u 19:30 sati. Ulaz je slobodan.

  (3) srijeda, 27. ožujka 2019. 
  Kako zrelo živjeti svoju spolnost?
  vlč. Đuliano Trdić, dr. med. mr. psych.

  (4) srijeda, 3. travnja 2019.
  Rodna ideologija
  prof. dr. sc. Dubravka Hrabar

  (5) srijeda, 10. travnja 2019.
  Teologija tijela sv. Ivana Pavla II. i rodna ideologija
  izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić

  (6) srijeda, 17. travnja 2019. 
  Suvremeni grijesi protiv tijela
  izv. prof. dr. sc. Suzana Vuletić

   

 • Čet
  28
  ožu.
  2019

  OSIJEK (TU) - U prvoj župi i svetištu na svijetu posvećenu svetom Leopoldu B. Mandiću, u istoimenoj ulici u Osijeku, 28. ožujka slavit će se četvrti dan velike devetnice - devet četvrtaka sv. Leopoldu, koja završava proslavom svetkovine 12. svibnja 2019. „Riječ je o poznatoj pobožnosti koju obavlja veliki broj vjernika diljem svijeta, a vjernici Cvjetnog naselja i osječkog područja njome se duhovno pripravljaju i za proslavu pedeset godina Župe", kaže župnik, vlč. Tomislav Benaković.

  Pobožnost sv. Leopolda počinje krunicom svakog četvrtka u 18 sati, a potom slijedi sveta misa u 18.30 sati i na kraju litanije s molitvama svetom Leopoldu B. Mandiću te čašćenjem velike relikvije njegove desne ruke.

 • Čet
  28
  ožu.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Korizmena duhovna obnova za sve vjernike slavonskobrodske Župe Gospe Brze Pomoći održat će se od četvrtka, 28. ožujka do nedjelje, 31. ožujka. Voditelji su don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut, salezijanci iz Zagreba. Program će svakoga dana započeti u 17:30 sati, a sastojat će se od prigodnih kateheza s pojedinim skupinama vjernika, misa s homilijama te drugim sadržajima za sve vjernike. U sklopu duhovne obnove održat će se i inicijativa „24 sata za Gospodina“ - klanjanje i prigoda za ispovijed, a započet će u subotu, 31. ožujka u 20 sati. Osim domaćih vjernika, u inicijativu „24 sata za Gospodina“ uključit će se i vjernici župa i molitvenih zajednica Slavonskobrodskoga dekanata.

 • Sub
  30
  ožu.
  2019

  ĐAKOVO (TU) - Povjerenstvo za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira u subotu 30. ožujka 2019. seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina, koji će se održati u prostorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu s početkom u 9 sati. Tema seminara je „Čitanje i razumijevanje biblijskih tekstova“, a sastoji se od dva dijela, predavačkog i rada u skupinama (radionicama). Predavač je dr. sc. Zvonko Pažin.

 • Uto
  02
  tra.
  2019

  ĐAKOVO (TU) - Dom duhovne pomoći sestara sv. Križa u Đakovu organizira od 2. do 7. travnja 2019. Seminar posta, molitve i šutnje, kao dane života s kruhom, s ciljem približavanja euharistijskom Kruhu. Seminar počinje u utorak, 2. travnja u 17 sati, a završava u nedjelju 7. travnja oko 11 sati. Voditeljica seminara je s. Ljilja Pehar, franjevka iz Mostara.   

  Tko ne može doći cijelo vrijeme, može sudjelovati i djelomično, u pojedine dane, ali se preporuča doći u utorak navečer zbog uvođenja u način posta. Obavezna je prijava radi smještaja, najkasnije tjedan dana do početka seminara. Mjesto: Đakovo, Betanija, Kralja Tomislava 29. Informacije i  prijava: tel. 031/ 811-794; mob. 099/5997552 (gđa Marija Mihaljević) ili tel. 031/801-262; 098/9876 082 (Dom duhovne pomoći); www.sestre-sv-kriza.hr.  e-mail: rastislava.ralbovsky@gmail.com.

   

 • Uto
  02
  tra.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - U utorak, 2. travnja u pastoralnom centru župe i svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu održat će se tribina na temu „Teologija života“. Predavač je prof. dr. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a u Đakovu. U drugom dijelu tribine bit će predstavljanje „Hoda za život“ u Osijeku.

 • Sub
  06
  tra.
  2019

  SIBINJ/SLAVONSKI BROD (TU) – Četrnaesti križni put za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije održat će u subotu, 6. travnja se pod geslom Što god vam rekne, učinite (Iv 2,5). Okupljanje je predviđeno od 9 do 9:30 ispred župne crkve Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sibinju, a misno slavlje na završetku križnog puta bit će u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu oko 18 sati. Mladi će se kretati na relaciji dugoj 23 km od Sibinja preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda (Kolonija, Budainka), Podvinja te do slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći.

  Prijevoz mladih do Sibinja, kao i prijevoz iz Slavonskog Broda na kraju križnog puta organizira svaka župa zasebno. Broj mladih koji će sudjelovati potrebno je prijaviti u Ured za mlade (031/253-932 ili mladi@djos.hr) do 22. ožujka te prilikom prijave imenovati predstavnika grupe koji će biti odgovoran za svoju skupinu mladih te preuzeti potrebne materijale.

 • Pon
  08
  tra.
  2019

  OSIJEK (TU) - Pod vodstvom doc. dr. s. Silvane Fužinato, a u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ održat će se 8. travnja u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30 sati.  

 • Čet
  11
  tra.
  2019

  OSIJEK (TU) - „Socijalna tribina“ pod vodstvom mr. Igora Jakobfija održat će se 11. travnja u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30 sati.