Najave

 • Pon
  27
  svi.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Srebrni jubilej - 25 godina svoga djelovanja u Slavonskom Brodu proslavljaju u ponedjeljak, 27. svibnja Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije. Proslava započinje zahvalnim euharistijskim slavljem, koje će u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju s početkom u 10.30 sati predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

  Poslije mise slijedi prigodna akademija u Stadlerovom centru, smještenom u toj župi, na kojem će biti predstavljeni život i djelo utemeljitelja te družbe sluge Božjega Josipa Stadlera kao i 25-godišnje djelovanje Služavki Maloga Isusa u toj župi.

 • Uto
  28
  svi.
  2019

  OSIJEK (TU) - U utorak 28. svibnja 2019. u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku s početkom u 20 sati održat će se duhovna obnova za sve studente, mlade i druge zainteresirane vjernike. Tema obnove je „Duh istine upućivat će vas u svu istinu (Iv 16,13)“, a predvodit će je dr.sc. Grgo Grbešić, profesor na KBF-u u Đakovu. Obnova će se sastojati od uvodnog nagovora, svete mise i klanjanja te druženja u župi.

 • Uto
  28
  svi.
  2019

  OSIJEK/ĐAKOVO (TU) - Đakovački kulturni krug, Knjižara Nova, Osijek te Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera Đakovo organiziraju predstavljanje monografije Mirka Ćurića "Vjera Biller - umjetnica u zenitu oluje" te izložbu reprodukcija sačuvanih radova Vjere Biller iz zbirke Narodnog muzeja u Beogradu.

  Prvo predstavljanje održat će se u Osijeku, u Knjižari Nova u utorak 28. svibnja u 19 sati, a sljedećeg dana, u srijedu 29. svibnja s početkom u 18 sati u Đakovu, u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera.

   

 • Sri
  29
  svi.
  2019

  OSIJEK (TU) – Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije uz potporu Grada Osijeka organizira radionice i predavanja na temu „Umijeće bračne ljubavi“. Sudionici će na susretima imati priliku čuti istinu o mitovima i stereotipima u braku, steći znanje o umijeću verbalne i neverbalne komunikacije te strategije učinkovitog rješavanja sukoba i nošenja sa svakodnevnim stresom. Uz druženje, bračni parovi razgovarat će o čimbenicima koji utječu na (ne)stabilnost braka, ali i o ulogama koje bračni partner ima u braku, a koje su se značajno promijenile u odnosu na starije generacije. Teme radionica: Mitovi i stereotipi o braku; Kako se kvalitetno posvađati?; Uloge bračnih partnera u braku; Bračna (ne)stabilnost; Učinkovito nošenje sa stresom i frustracijom. Program će se održavati svake posljednje srijede u mjesecu (svibanj, lipanj, kolovoz, rujan, listopad) s početkom u 17 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Đakovačko-osječke nadbiskupije, Vikarijat Osijek (Strossmayerova 58), a više informacija može se dobiti na broju telefona: 031/253-917.

 • Sri
  29
  svi.
  2019

  OSIJEK (TU) - Zajednički susret ravnateljica i ravnatelja osnovnih škola Osječko-baranjske županije, koje su na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, održat će se u srijedu, 29. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku  (Strossmayerova 58). Pozdravnu riječ okupljenima će uputiti mons. Đuro Hranić, nadbiskup metropolit đakovačko-osječki, a potom će Branimir Stanić, dipl. novinar, progovoriti na temu „Suvremena škola i javnost: odnos na kušnji“. O Vjeronauku u školi iz  kuta ravnatelja govorit će prof. Jadranka Jurić, ravnateljica OŠ Franje Krežme, Osijek. Nakon izlaganja slijedi plenarna rasprava o Vjeronauku u hrvatskom školskom sustavu; pitanja i prijedlozi ravnatelja; osvrt i sinteza susreta.

   

 • Čet
  30
  svi.
  2019

  OSIJEK (TU) - Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS) Đakovačko-osječke nadbiskupije uz potporu Grada Osijeka organizira radionice pod naslovom „Škola uspješnijeg roditeljstva“ namijenjene roditeljima koji žele usavršiti svoje roditeljske kompetencije. Program se temelji na ublažavanju rizičnih čimbenika koji mogu negativno utjecati na dijete tijekom rasta i razvoja, a uključuje razmjenu roditeljskih iskustava sudionika. Teme radionica su: Djeca i razvoj roditelja; Stilovi odgoja; Ostvarivanje discipline i postavljanje granica; Emocionalni i socijalni razvoj djece te Polazak djeteta u jaslice, vrtić ili školu – kako ga (lakše) prebroditi? Susreti će se odvijati posljednjeg četvrtka u mjesecu (svibanj, lipanj, kolovoz, rujan i listopad) s početkom u 17 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu u Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58). a više informacija može se dobiti na broju telefona: 031/253-917.

 • Čet
  30
  svi.
  2019

  OSIJEK (TU) - U četvrtak, 30. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku (Strossmayerova 58) održat će se zajednički susret ravnateljica i ravnatelja svih srednjih škola na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Pozdravnu riječ uputit će mons. Đuro Hranić, nadbiskup metropolit đakovačko-osječki, a potom će Branimir Stanić, dipl. novinar, progovoriti na temu „Suvremena škola i javnost: odnos na kušnji“. O vjeronauku u školi iz kuta ravnatelja govorit će prof. Antun Kovačić, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Nakon izlaganja slijedi plenarna rasprava o Vjeronauku u hrvatskom školskom sustavu; pitanja i prijedlozi ravnatelja; osvrt i sinteza susreta.

 • Pet
  31
  svi.
  2019

  ĐAKOVO (TU) – Sjednica Zbora savjetnika Đakovačko-osječke nadbiskupije održati će se u petak 31. svibnja 2019. u Nadbiskupskom domu u Đakovu s početkom u 9 sati. Na sjednici će među ostalim biti govora u unaprjeđenju pastorala svećeničkih i redovničkih zvanja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

 • Pet
  31
  svi.
  2019

  OSIJEK (TU) – U Župi Svete Obitelji u Osijeku u petak, 31. svibnja održat će se dobrotvorni koncert za pomoć misiji Minero u Boliviji gdje djeluje fra Ivica Vrbić. Koncert počinje u 19:30, a nastupit će: Marta Nikolin, Viktorija Kulišić - Đenka, Večernji zbor Župe Sv. Obitelji, Zbor mladih iz konkatedrale te Zbor Milosrdnih sestara Sv. Križa iz Đakova.

 • Sub
  01
  lip.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije u subotu 1. lipnja 2019. u Slavonskom Brodu organizira 19. nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Susret će se održati na području Župe sv. Nikole Tavelića, u dvorani Osnovne škole „Hugo Badalić“ pod geslom "Što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime" (usp. Iv 16,23).

  Okupljanje je od 9.30 sati, a središnji dio susreta je misno slavlje, koje s početkom u 10 sati predvodi nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić. Nakon mise predviđen je kulturno-umjetnički program i istovremeno predavanje za roditelje. Uslijedit će okrijepa i druženje te zabavni program i posjet kulturnim znamenitostima Slavonskog Broda i Udruzi „Regoč“.

 • Sub
  01
  lip.
  2019

  ALJMAŠ (TU) – U subotu 1. lipnja 2019. u Aljmašu će biti svečano otvorenje i blagoslov nove kuće Zajednice Cenacolo te njezinih stanovnika. Oko 16 sati započinje okupljanje u prostoru nove bratovštine „Gospa od Utočišta“. Svečano misno slavlje u 18,30 u Svetištu Gospe od Utočišta predvodi nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić. Slijedi potom procesija prema novoj bratovštini s Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje će ondje biti trajno izloženo i čašćeno.

 • Sub
  15
  lip.
  2019

  ĐAKOVO (TU) - Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira u subotu, 15. lipnja 2019. Dan vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola, zamišljen kao susret u kojem na osobit način do izražaja dolaze dimenzije duhovnosti i zajedništva, važne kako za poziv vjeroučitelja, tako i za poslanje koje im mjesna Crkva povjerava. Dan vjeroučitelja započet će u Karmelu Svetog Josipa u Breznici Đakovačkoj, u samostanu sestara karmelićanki. Okupljanje je u 10 sati ispred Karmela, a središnji dio susreta je misno slavlje u 10,30 sati, koje će u samostanskoj crkvi predvoditi nadbiskup metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić. Nakon susreta i druženja sa sestrama u Karmelu, molitveni dio susreta nastavlja se u Duhovnom centru Božjeg milosrđa na Ovčari, a završava oko zajedničkog stola u prostorima Misnih vina u Trnavi.

 • Čet
  27
  lip.
  2019

  OSIJEK (TU) - „Socijalni četvrtak“ pod vodstvom mr. Igora Jakobfija održat će se 27. lipnja u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek s početkom u 19:30 sati.