Najave

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Povodom 25. obljetnice svoga djelovanja Zlatni cekin - ustanova za rehabilitaciji i odgoj djece u Slavonskom Brodu organizira u subotu, 26. svibnja u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić svečani koncert s početkom u 11 sati. Nastupit će glasoviti dječji zbor iz Bologne Picolo coro "Zecchino d'oro" po kome je ustanova Zlatni cekin dobila ime jer su ga  pomogli sagraditi, zatim djeca Glazbene škole iz Slavonskog Broda i djeca Dječjeg vrtića "Cekin" iz Zlatnog cekina. Ulaznice su besplatne i mogu se rezervirati u Zlatnom cekinu uz mogućnost dobrovoljnog dara za rad Centra.

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Hrvatski barokni ansambl održat će prigodan koncert u subotu, 26. svibnja s početkom u 19.30 sati u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Na programu su djela Georga Philippa Telemanna, Johanna Sebastiana Bacha i Georga Friedricha Händela, a solističke dionice izvest će Stjepan Nodilo (blok-flauta i oboa) te Laura Vadjon (violina). 

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  ĐAKOVO (TU) – Od petka 25. svibnja do srijede 6. lipnja u Đakovu se održavaju XVI. Strossmayerovi dani. Znanstveni dio Strossmayerovih dana, koji će  se održati u subotu 26. svibnja, s početkom u 11 sati u Dvorani biskupa Mandića na KBF-u u Đakovu, posvećen je dolasku i djelovanju zajednice Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu.

  Pet predavača predstavit će pojedine segmente iz bogate 150-godišnje povijesti zajednice:

  - s. M. Estera Radičević:  Zajednica Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu od 1868. do 1940. godine

  - s. Krista Mijatović: "Vi ste apostoli za moj narod", Poslanje Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu od 1990. godine do danas

  - mons. mr. Luka Marijanović: Pomoć svećenika i duhovnika sestrama kroz 150 godina

  - Ivan Armanda: Prijateljski odnosi kard. Alojzija Stepinca i Majke Amadeje  Pavlović

  - Ana Ćurić: Građevinska tvrtka Axman i Domes i gradnja Samostana u Đakovu

   

  Istoga dana, u subotu, 26. svibnja, u 17 sati u Dvorani Centra za Kulturu Đakovo, Kralja Tomislava 13, biti će prikazan film o Provinciji Milosrdnih sestara Sv. Križa.

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  OSIJEK (TU) - Smotra dječjih zborova župa Osječkog zapadnog dekanata "Zlatna harfa" održat će se u subotu, 26. svibnja u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek s početkom u 9:30 sati. 

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  OSIJEK (TU) - U subotu 26. svibnja u 20 sati Zbor mladih Župe Preslavnoga Imena Marijina uoči nedjelje Presvetog Trojstva priređuje koncert negro spirituala: „LJUBAV povrh svega“... Vođeni biblijskim citatom iz poslanice sv. Pavla mladi su pripremili zanimljiv program popularnih originalnih crnačkih melodija i njihovih hrvatskih prepjeva. Zbor i soliste ovaj put prati instrumentalni trio.

 • Ned
  27.
  svi
  2018.

  MARIA GYUD (TU) - Donjomiholjačka Župa Sv. Mihaela arkanđela organizira na svetkovinu Presvetog Trojstva, 27. svibnja 2018. godine 23. Hrvatsko hodočašće u marijansko svetište Maria Gyud u Mađarskoj. Misno slavlje bit će u 10 sati, a zatim će uslijediti pobožnost Križnog puta i marijanska pobožnost u samom svetištu.

 • Ned
  27.
  svi
  2018.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Svetkovina Presvetog Trojstva proslavlja se u nedjelju 27. svibnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Misna slavlja su u 7, u 8:30, u 10, u 11:30 i u 18:30 sati.

  Misu u 10 sati predvodit će preč. Ivan Lenić, slavonskobrodski dekan, u 11:30 p. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, a u 18:30 p. Rozo Brkić, gvardijan i župnik Župe sv. Roka u Virovitici.

  Svetkovini će prethoditi trodnevna duhovna priprava tijekom koje će misna slavlja s početkom u 18:30 sati predvoditi: u četvrtak, 24. svibnja p. Sebastijan Šujević, ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku; u petak, 25. svibnja fra Darko Tepert, profesor na zagrebačkom KBF-u, a u subotu, 26. svibnja fra Milan Gelo, župni vikar Župe Bezgrješnog Srca Marijina u Vinkovcima.

 • Pon
  28.
  svi
  2018.

  ĐAKOVO (TU) – U ponedjeljak 28. svibnja s početkom u 19:30 sati Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića te uz sopranisticu Ivu Krušić održat će koncert u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra. Koncert se održava u sklopu XVI. Strossmayerovih dana.

 • Sri
  30.
  svi
  2018.

  ĐAKOVO (TU) - U srijedu 30. svibnja 2018. godine s početkom u 15.30 sati u Dvorani biskupa J. J. Strossmayera na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održat će se znanstveni skup – Kolokvij prigodom desete obljetnice objavljivanja dokumenta „Ti si Krist - za nas i za sve ljude“ (Izjave i odluke Druge biskupijske sinode Đakovačke i Srijemske biskupije). Predviđeno je pet izlaganja: Crkvo Đakovačka i Srijemska, što kažeš o sebi? - mons. dr. sc. Marin Srakić, nadbiskup u miru; „Osim ako“ – pravni aspekt Izjava i odluka Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske – doc. dr. sc. Zdenko Ilić; Očekivanja i iskustva župnika u (ne)ostvarenju zaključaka Izjava i odluka Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske – dr. sc. Ivana Bendra; Stanje i perspektive laikata u postsinodalnom vremenu – mr. sc. Igor Jakobfi; Kritički osvrt pastoralnih nastojanja – „zelena poljana i/li dolina smrti“? – doc. dr. sc. Stanislav Šota.

 • Čet
  31.
  svi
  2018.

  KRAPANJ (TU) - Psihološko-duhovni seminar Muškarac između zemlje i neba u organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije održat će se od 31. svibnja do 3. lipnja na temu Rasplamsati i živjeti svoju muževnost u Kući Emaus Katoličkog pokreta Kursiljo na otoku Krapnju.  Na seminaru mogu sudjelovati punoljetni muškarci svih zvanja, poziva i profesija, bez obzira na dosadašnju povezanost sa Crkvom.

  Voditelji seminara su: Ivo Jozić, teolog, psiholog, psihoterapeut, bračni i obiteljski savjetovatelj, Freiburg, Njemačka; Marinko Pehar, savjetnik za poduzetništvo i coach, Freiburg, Njemačka; dr. sc. Đurica Pardon, svećenik, župnik, Punitovci, Hrvatska i dr. sc. Josip Bošnjaković, svećenik, psiholog, psihoterapeut, Osijek, Hrvatska.

  Cijena je 1000 kn (u cijenu je uključena cijena seminara kao i tri puna pansiona u Kući Emaus). Za nezaposlene, potrebite i studente je u dogovoru s organizatorom moguć popust. Broj sudionika je ograničen na 20, a svaki će polaznik nakon prijave preko mrežne stranice www.djos.hr dobiti detaljne informacije e-mailom oko organizacije i potrebnih stvari koje treba ponijeti, kao i o programu. Ovisno o prijavama postoji mogućnost organiziranog prijevoza do Krapnja. Za moguća pitanja obratiti se na telefon Bračnog i obiteljskog savjetovališta 031/253-917 ili 031/253-916; ili na e-mail savjetovaliste-os@djos.hr. Više informacija - OVDJE!

 • Sub
  02.
  lip
  2018.

  ILAČA (TU)  - U svetištu Gospe Ilačke od svibnja do listopada svečano se slave prve subote, tako će 2. lipnja; 7. srpnja; 4. kolovoza; 1. rujna i 6. listopada misno slavlje biti u 10:30 sati, a prethodit će marijanska pobožnost i prilika za ispovijed.

 • Pon
  04.
  lip
  2018.

  OSIJEK (TU) - Biblijska tribina pod vodstvom s. Silvane Fužinato na temu „Koga tražiš?“ (Iv 20,15) u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.", održat će se u ponedjeljak, 4. lipnja s početkom u 19:30 sati u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek.

 • Čet
  07.
  lip
  2018.

  Đakovačko-osječka nadbiskupija domaćin je nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige, koja će održavati u gradu Osijeku od 7. do 10. lipnja 2018. U Nadbiskupiji će gostovati malonogometne ekipe nad/biskupija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tijekom Završnice gosti će sudjelovati na svečanom otvaranju i zatvaranju susreta, te će igrati utakmice u osječkim dvoranama, upoznati Nadbiskupiju i duhovno se obogatiti.

  U četvrtak, 19. travnja, u Vikarijatu u Osijeku, nad/biskupijski će voditelji KMNL-a održati sjednicu na kojoj će javno izvući skupine XV. nacionalne završnice. Izvlačenje skupina moguće je pratiti uživo na stranici www.kmnl.hr od 13 sati.

 • Čet
  07.
  lip
  2018.

  OSIJEK (TU) - Socijalna tribina u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II." održat će se u četvrtak, 7. lipnja u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek (Strossmayerova 58) u 19:30 sati, a voditelj je mr. sc. Igor Jakobfi.

   

 • Sub
  09.
  lip
  2018.

  ĐAKOVO (TU) - Seminar za animatore i suradnike župnih karitativnih skupina i članova katoličkih udruga Nadbiskupije đakovačko-osječke održat će se u subotu, 9. lipnja s početkom u 9 sati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu (Petra Preradovića 17). Program seminara sadržavat će predavanje na temu „Socijalna uključenost/isključenost osoba starije životne dobi u zajednici“ o čemu će govoriti doc. dr. Štefica Mikšić, mag. med. techn, profesorica na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku.