Najave

 • Sri
  14
  stu.
  2018

  OSIJEK (TU) - „Vjetar Božji“ naslov je novih molitveno-katehetskih susreta u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ i Rezidencije Družbe Isusove u Osijeku s podnaslovom „Život Crkve – Život Duha“, a u cilju otkrivanja dubljeg odnosa s Duhom Svetim. Susreti su predviđeni za sve starije od 35 godina, održavat će se u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek, pod vodstvom p. Sebastijana Šujevića, DI. Drugi susret pod naslovom „Dah Božji“ bit će 14. studenoga s početkom u 19:30 sati.  

 • Sri
  14
  stu.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) - Blagdan sv. Nikole Tavelića proslavlja se u srijedu 14. studenoga u istoimenoj župi u Slavonskom Brodu, naselje Jelas. Blagdansko slavlje s početkom u 11 sati predvodi vlč. Jakov Kajinić, duhovnik bogoslova u Sarajevu.

 • Čet
  15
  stu.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) - Povodom 150. obljetnice dolaska u Đakovo i 120. obljetnice dolaska u Slavonski Brod, Milosrdne sestre Sv. Križa priređuju u Slavonskom Brodu izložbu pod nazivom "150 godina zajedno". Otvorenje izložbe je u četvrtak, 15. studenoga, u izložbenoj dvorani Muzeja Brodskog Posavlja s početkom u 13.30 sati.

 • Sub
  17
  stu.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) – Grad Slavonski Brod, Župa Gospe Brze Pomoći i slavonskobrodske udruge iz Domovinskoga rata obilježavaju u subotu 17. studenoga 2018. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Program započinje ispred kapele u Tvrđavi u 16,30 sati molitvom krunice te misnim slavljem u 17 sati za sve žrtve Vukovara i Hrvatske u Domovinskom radu. Misno slavlje predvodi fra Ante Perković. Program se nakon mise nastavlja prigodnom molitvom ispred kapele i paljenjem lampiona, a nastavlja se mimohodom i paljenjem lampiona duž Vukovarske ulice.

 • Sub
  17
  stu.
  2018

  ĐAKOVO (TU) - Povjerenstvo za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina, koji će se održati u subotu 17. studenoga 2018. u prostorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu s početkom u 9 sati. Seminar će se održati pod naslovom Eshatološke teme, a sastoji se od dva dijela, predavačkog i rada u skupinama (radionicama). Predavanje na temu seminara održati će vlč. dr. sc. Hrvoje Kalem.

 • Pon
  19
  stu.
  2018

  OSIJEK (TU) - „Biblijsko-molitvena večer“ u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“, a pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata održat će se 19. studenoga u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30 sati.

 • Čet
  22
  stu.
  2018

  OSIJEK (TU) - „Socijalni četvrtak“ u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“, a pod vodstvom mr. Igora Jakobfija održat će se 22. studenoga u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30 sati.

 • Pet
  23
  stu.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) - Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira predavanje kojim žele obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

  Predavanje pod nazivom „Manipulacija djecom i sustavom u visoko konfliktnim razvodima – prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje“ održati će prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, koja se već trideset godina bori za zaštitu djece i njihova prava. Ravnateljica je Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i utemeljiteljica Hrabrog telefona.

  Predavanje će se održati u prostorima Katehetsko-pastoralnog centra "Vid Mihaljek"  Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, u petak 23. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati.

 • Sub
  24
  stu.
  2018

  ĐAKOVO (TU) - Ured za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira u subotu 24. studenoga 2018. seminar za animatore i suradnike u pastoralu braka i obitelji. Seminar će se održati u Strossmayerovoj dvorani KBF-a u Đakovu (P. Preradovića 17), s početkom u 9 sati.  Tema seminara je „Obitelj – kućna Crkva na stijeni“. Kao uvodni poticaj, na početku će biti osvrt na Svjetski kongres obitelji koji je održan u kolovozu ove godine. Na Kongres će se osvrnuti i na temu seminara govoriti bračni par Sanja i Petar Kolunović Legetin. Za sve parove koji dolaze s djecom biti će organizirana skrb i briga za djecu.  

 • Ned
  25
  stu.
  2018

  ĐAKOVO (TU) - Mješoviti katedralni zbor iz Đakova, pod vodstvo mo. Ivana Andrića, priređuje koncert duhovne glazbe pod nazivom „Slavite Boga u svetištu njegovu“. Koncert će se održati u Katedrali sv. Petra u nedjelju 25. studenoga u 19 sati (nakon večernje mise). Ulaz je slobodan.

   

 • Sri
  28
  stu.
  2018

  OSIJEK (TU) - Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" i Udruga Duhos organiziraju humanitarni koncert duhovne glazbe koji će se održati u Vikarijatu u Osijeku u srijedu 28. studenoga 2018. s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti VIS Adoramus, grupa Amos, Zvonimir Kalić i Duhos band.

  Prikupljena sredstva namijenjena su za liječenje četverogodišnjeg Jakova P. iz Dugog Rata koji boluje od Ulceroznog colitisa.

 • Uto
  04
  pro.
  2018

  OSIJEK (TU) – Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije proslavit će 4. prosinca 75. obljetnicu svoga djelovanja. Program će započeti u 17 sati u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Nakon molitve i uvodnih pozdrava uslijedit će predavanje doc. dr. Drage Tukare, ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije na temu  „Caritas od osnutka do danas – pregled“ te prof. dr. Vladimira Dugalića, dekana KBF-a u Đakovu na temu „Caritas – konkretni izričaj sakramenata (euharistija)“.

  Nakon pauze bit će predstavljeni konkretni oblici karitativnog djelovanja kroz udruge i župni Caritas. Svoje djelovanje predstavit će:  Udruga „Amadea“, Đakovo; Katolička udruga „Veronikin rubac“, Osijek; Udruga „Sv. Vinko Paulski“, Đakovo; Caritas Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja, Ivankovo te Udruga „Prijatelji svetog Martina“, Beli Manastir. Potom će biti prikazan film o Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije. Uslijedit će obraćanje nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. dr. Đure Hranića te prisutnih gostiju, a nakon toga i čin zahvale. Program će pjesmom obogatiti Zbor mladih Župe Preslavnoga Imena Marijina, Osijek.

 • Uto
  25
  pro.
  2018

  OSIJEK (TU) - Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Taize zajednica u Osijeku organiziraju odlazak na Hodočašće povjerenja na zemlji - molitveni susret za mlade dobre volje u Madridu. Tijekom programa koji traje od 25. prosinca 2018. do 5. siječnja 2019. predviđeno je posjetiti Marseille, Madrid, Avignon, Aix en Provence, Nicu i Trst. Prijave su moguće na linku: 

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTAxaFsZOd1NVc64RMQsEo4V3n8jbu9rQ2hWNYhBi6TGniIQ/viewform?usp=send_form

  Prijave traju do 28. studenoga, a nakon online prijave potrebno je donijeti 500 kn akontacije na Taize molitvu srijedom u 20 sati u Rezidenciju Družbe Isusove na adresi A. Stepinca 27, Osijek.