Najava događaja

Event Information:

 • Pon
  11
  velj
  2019

  Svjetski dan bolesnika – misno slavlje u kapeli KBC Osijek

  OSIJEK (TU) – Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara - ogranak Osijek (HKDMST) sa svojim duhovnikom preč. Ivanom Jurićem te u suradnji s bolničkim duhovnikom o. Stanislavom Wojtkom, CSSp 11. veljače, na blagdan Gospe Lurdske, tradicionalno organizira proslavu Svjetskog dana bolesnika na jednom od Odjela KBC Osijek, a ove godine radi se o Zavodu za urologiju.

  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u pratnji biskupskog vikara za pastoral grada Osijeka mons. dr. Vladimira Dugalića tradicionalno će toga dana pohoditi KBC Osijek. Program pohoda započet će posjetom Ravnateljstvu KBC-a Osijek u 12:30 sati. Uslijedit će obilazak Zavoda za urologiju u 13 sati gdje će nadbiskupa Hranića dočekati pročelnik Zavoda Oliver Pavlović, dr. med. s osobljem.

  Euharistijsko slavlje, na kojemu će sudjelovati djelatnici KBC-a Osijek i bolesnici, nadbiskup Hranić predvodit će u 14 sati u bolničkoj kapeli. Liturgijsko pjevanje animirat će Pjevačko društvo sv. Josipa i Zbor medicinskih sestara KBC-a Osijek, Doma zdravlja Osijek i Hrvatske udruge medicinskih sestara.