Najava događaja

Event Information:

 • Sub
  06
  lis
  2018

  Nadbiskupijski susret osoba posvećenoga života

  SRIJEMSKA MITROVICA (TU) - Susret osoba posvećenoga života Đakovačko-osječke nadbiskupije održat će se u subotu, 6. listopada u Srijemskoj Mitrovici. Ovaj nadbiskupijski susret organiziran je u suradnji s Hrvatskom redovničkom konferencijom, u sklopu 34. redovničkih dana, pod temom Zastarjele strukture i novi poticaji Duha. Zrelost služenja u radosti i slobodi.

  Program će započeti u 8:30 okupljanjem sudionika u katedrali sv. Dujma i prilikom za ispovijed. U 9 sati u Hrvatskom domu u Srijemskoj Mitrovici uslijedit će uvodna molitva i pozdrav koji će uputiti s. Krista Mijatović, nadbiskupijska povjerenica i mons. Eduard Španović, generalni vikar Srijemske biskupije. U 9:15 predavanje Novo vino ili bevanda – naša otvorenost novim duhovnim zvanjima u današnjim okolnostima održat će fra Josip Blažević, OFMConv. Drugo predavanje u 9:45 na temu Sociodemografska obilježja ženskih redovničkih zajednica sa sjedištem u Hrvatskoj održat će s. Krista Mijatović. Nakon rasprave predviđen je odmor i okrijepa.

  Euharistijsko slavlje u katedrali sv. Dimitrija predvodit će srijemski biskup Đuro Gašparović, a započet će u 11:45. Nakon zajedničkog ručka, predviđen je obilazak znamenitosti drevnog Sirmiuma – grada careva i grada kršćanskih mučenika, a susret će biti zaključen marijanskom pobožnošću u kući Milosrdnih sestara Sv. Križa ili u župnom pastoralom centru.