Najava događaja

Event Information:

 • Sub
  01
  ruj
  2018

  4. Vinkovački orguljaški festival – Organum Cibalae

  VINKOVCI (TU) - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru, Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske i Hrvatske matice iseljenika – Podružnice Vukovar od subote 1. do nedjelje 9. rujna, u Vinkovcima, Otoku i Vukovaru, bit će održan 4. Vinkovački orguljaški festival – Organum Cibalae. Festival će početi orguljaškom radionicom za crkvene orguljašice i orguljaše u subotu 1. rujna od 10 do 12 sati u crkvi sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima. Istoga dana, ali u crkvi sv. Nikole, biskupa u Vinkovcima s početkom u 19.30 sati, koncert će održati Ivan Matarić na orguljama, i Marija Jurić, sopranistica.

  4. Vinkovački orguljaški festival – Organum Cibalae svoj program nastavlja u četvrtak 6. rujna i to u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Otoku. U 19 sati je misno slavlje, a pjevanje će predvoditi Mješoviti pjevački zbor „Sv. Cecilija“ župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima s orguljašicom i voditeljicom Dubravkom Vukovarac. Članovi Zbora će nakon mise održati kratak koncert. Potom će u 20 sati na orguljama koncert izvesti Dragan Trajer i Jan Antun Valenćik.

  Festival završava u nedjelju 9. rujna u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, kada će u 19.30 sati biti održan koncert u sklopu obilježavanja 150. obljetnice dolaska redovničkoga reda Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo. Na koncertu će nastupiti: sestra Svjetlana Paljušević, orgulje; sestra Josipa Pavla Jakić, bisernica i orgulje, sestra Mirela Štraub, orgulje; Ana Glasnović, orgulje; Manda Sviben, sopranistica; Mislav Sviben, harmonika; Mateja Šarlija, flauta; Pedro Ribeira Rodrigues, gitara i Zbor Milosrdnih sestara sv. Križa.