Najava događaja

Event Information:

 • Čet
  26
  srp
  2018

  Proslava blagdana sv. Ane u Bistrincima

  BISTRINCI (TU) - Župa sv. Josipa Radnika u Belišću i ove godine svečano proslavlja blagdan sv. Ane u njezinom svetištu na Dravi u Bistrincima.

  Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u ponedjeljak, 23. srpnja, a misno slavlje prvoga dana predvodi vlč. Dejan Bubalo, župnik u Tordincima. Drugog dana trodnevnice u utorak, 24. srpnja misno slavlje predvodi fra Rozo Brkić OFM, gvardijan i župnik u Virovitici. Posljednjeg dana trodnevne priprave u srijedu, 25. srpnja misu uočnicu predvodi vlč. Matej Glavica, župnik u Petrijevcima.

  Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18 sati, a mogućnost za ispovijed je svaki dan od 17 do 19.30 sati.

  Na blagdan sv. Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30 i 18 sati. Hodočasničku misu u 7 sati predvodit će fra Darijo Mican TOR, mladomisnik.

  Svečano misno slavlje s početkom u 18 sati na blagdan sv. Ane i Joakima predvoditi će mons. dr. Vladimir Dugalić, biskupski vikar u Gradu Osijeku, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja. Mogućnost za ispovijed na blagdan sv. Ane je od 6 do 12 i od 16.30 do 19 sati.

  Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Zgrada gradske uprave u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.