Najava događaja

Event Information:

 • Sri
  13
  lip
  2018

  Svetkovina sv. Antuna Padovanskog u župama Nadbiskupije

  PODVINJE (TU) - Svetkovina sv. Antuna Padovanskog proslavlja se u srijedu 13. lipnja u istoimenoj župi u Podvinju kod Slavonskog Broda. Misna slavlja su: u 5, 6, 7, 8, 9, 10.30, 17 i 19 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 10.30 predvodi đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić. U 8 sati liturgiju predvodi grkokatolički župnik Aleksandar Hmilj, a u 17 sati misno slavlje s blagoslovom djece predvodi domaći župnik Josaphat Mosha. Blagdanu prethodi trodnevnica od nedjelje 10. do utorka 12. lipnja. Misno slavlje s početkom u 18 sati u nedjelju predvodi Ivica Martić, župnik u Osijeku, a u ponedjeljak i utorak predvoditelj slavlja je o. Ćiril Ćus, župnik u Sloveniji.

  VINKOVCI (TU) - Na svetkovinu sv. Antuna Padovanskoga u istoimenom samostanu u Vinkovcima u srijedu 13. lipnja blagdanske mise predvode u 5 sati o. Stanko Mijić OFM Conv. iz domaćega samostana, u 6 sati gvardijan samostana sv. Antuna Padovanskoga u Sisku o. Michael Pavić OFM Conv., u 7 sati župni vikar župe sv. Euzebija i Poiliona u Vinkovcima vlč. Nikola Kaurin, u 8 sati župnik župe sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima o. Ilija Sudar, u 9 sati gvardijan i župnik župe Bezgrešnoga Srca Marijina u Vinkovcima o. Željko Klarić, u 10.30 sati župnik župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima mons. Tadija Pranjić, u 16 sati župnik župe Presvetoga Srca Isusova u Vinkovcima vlč. Ladislav Dort i u 19 sati nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić. Blagoslov djece i ljiljana je u 12 i 18 sati, a ispovijed tijekom cijeloga dana. Priprava za proslavu Antunova je trodnevnica od nedjelje 10. do utorka 12. lipnja, s početkom u 19 sati. Predvodi i propovijeda župnik župe Kraljice sv. Krunice u Vođincima vlč. Ante Šiško.

  OSIJEK (TU) - Blagdan sv. Antuna Padovanskog tradicionalno se slavi u osječkoj Tvrđi, u franjevačkoj crkvi Uzvišenja sv. Križa. Od 10. do 12. lipnja trodnevnu molitvenu pripravu predvodi fra Petar Cvekan, OFM (od 17 sati mogućnost za ispovijed; 17:30 krunica u čast BDM; 18 sati krunica u čast sv. Antuna, misno slavlje i molitva pred relikvijama sv. Antuna). Na sam blagdan, 13. lipnja prvo misno slavlje u 3 sata predvodit će fra Zoltan Dukai, potom u 4 sata fra Ante Perković, u 5 sati fra Zdravko Lazić, u 6 sati vlč. Ivan Begović, u 7:30 fra Dragutin Bedeničić, u 9 sati vlč. Filip Perković, u 10:30 preč. Ivan Jurić, u 12 sati vlč. Ivica Rebić. Tijekom misnog slavlja u 16 sati bit će blagoslov djece i ljiljana, a predvodit će ga fra Petar Cvekan. U 18 sati misu će predvoditi fra Josip Vukoja, u 19:30 vlč. Ivan Vidaković, a u 21 sat vlč. Darko Rac. Prilika za ispovijed bit će tijekom cijeloga dana.