Najava događaja

Event Information:

 • Sub
  09
  lip
  2018

  Središnja proslava 150. obljetnice dolaska sestara sv. Križa u Đakovo

  ĐAKOVO (TU) - Milosrdne sestre sv. Križa, sa sjedištem u Đakovu, obilježavaju u subotu 9. lipnja ove godine 150. obljetnicu svoga dolaska u Đakovo, u Hrvatsku, iz Švicarske. Toga dana u prostorima Centra za kulturu u Đakovu s početkom u 10.30 sati održati će se svečana akademija pod nazivom „Otajstvo križa sjaji se“.

  Središte proslave je jubilarno euharistijsko slavlje u 12 sati,  koje će u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s većim brojem najavljenih biskupa i svećenika.

  Istoga dana u popodnevnim satima bit će za goste i uzvanike prikazan film o životu i djelovanju sestara kroz 150 godina, koji je snimio direktor Croatia filma, gosp. Željko Zima sa suradnicima.

  U sklopu obilježavanja proslave pripremljena je i izložba o životu i radu sestara pod nazivom „150. godina ZAJEDNO“, koja će biti otvorena u utorak 5. lipnja u 19 sati u Muzeju Đakovštine.

  U pripravi za obilježavanje ovog Jubileja tiskana je i Monografija o povijesti Provincije Milosrdnih sestara sv. Križa.

  Sestre se s vjernicima pripremaju za ovaj visoki jubilej trodnevnicom. Njezin raspored može se vidjeti na portalu provincije: www.sestre-sv-kriza.hr .