Najava događaja

 • Sri
  22
  kol.
  2018

  OSIJEK (TU) - U Caritasovu Centru za prihvat beskućnika (J. J. Strossmayera 69) u sklopu II. godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, 22. kolovoza u 17 sati održat će se psihosocijalna radionica koju će voditi Ana Jurić, psiholog.

 • Čet
  23
  kol.
  2018

  ZAGREB (IKA) - Obiteljski centar Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u svom prostoru na Jordanovcu 110 organizira od 23. do 25. kolovoza 47. obiteljsku ljetnu školu s temom „Obitelj i duševno zdravlje".

  Program počinje u četvrtak 23. kolovoza u 17 sati zazivom Duha Svetoga. Prvo predavanje „Obitelj i duševno zdravlje – Pragmatika ljudske komunikacije" održat će s. Dubravka Medak, prof. psihologije i psihoterapeut. Dan će biti zaključen molitvom i meditacijom koju će voditi doc. dr. Niko Bilić, DI.

  U petak 24. kolovoza u 9 sati predavanje „Obitelj i duševno zdravlje u Bibliji" održat će doc. dr. o. Niko Bilić, DI, Fakultet filozofije i religijskih znanosti. Prijepodnevni rad bit će nastavljen u radionicama, a u 12 sati je misa. Popodnevni dio počinje u 16.30 sati predavanjem „Obitelj u ravnoteži-važnost emocionalnog zdravlja" koje će održati Elizabeta Matuzović, dipl. teol. i obiteljski savjetovatelj, i Suzana Matošević, dipl. teol. i obiteljski savjetovatelj. Slijedi rad u radionicama „Mozaik naše obitelji". Dan će biti zaključen molitvom i meditacijom.

  U subotu 25. kolovoza u 9 sati predavanje „Gubitak očinstva" održat će mr. don Đuliano Trdić, dr. med. Slijede radionice s temom „Posesivno majčinstvo", te u 12 sati misa. U 16.30 sati je na programu okrugli stol s priopćenjima iz radionica i svjedočenjima roditelja. Također će biti napravljena evaluacija Obiteljske škole, te će se razgovarati o temi za sljedeću godinu. U nastavku programa održat će se priredba „Djeca i mladi roditeljima", a škola će biti zaključena zajedničkom večerom i druženjem. Dodatne obavijesti i predbilježbe kod mr. Verone Sučić 098 475 301, e-mail: sucicv@gljz.hr ili o. Antuna Volenika 091 9710301, voleniksj@gmil.com.

 • Pet
  24
  kol.
  2018

  BARTOLOVCI (TU) - Vjernici filijale Bartolovci, koja pripada župi Slobodnica, po prvi će puta u svojoj novoj crkvi posvećenoj sv. Ivanu Pavlu II. proslaviti blagdan sv. Bartola, nebeskog zaštitnika svoga mjesta. Prvo misno slavlje u petak, 24. kolovoza bit će u 8 sati, a svečana misa je u 11 sati. Blagdanu će prethoditi trodnevnica od utorka, 21. kolovoza do četvrtka, 23. kolovoza kada će misna slavlja započinjati u 17 sati.

 • Sri
  29
  kol.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) - Župa i svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu organizira „Dječje ljeto“ – kateheze i igre uz druženje za predškolsku djecu i osnovnoškolce. Program će trajati od srijede, 29. do petka, 31. kolovoza, a vodit će ga uršulinke te mladi animatori župe. Djeca se za sudjelovanje mogu prijaviti uršulinkama i u župnom uredu.

 • Pet
  31
  kol.
  2018

  PLETERNICA (TU) - U svom pismu objavljenome na Duhove ove godine biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine pozvali su na biskupijska slavlja spomena 10. obljetnice ustanovljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine. U Požeškoj biskupiji slavit će se u petak, 31. kolovoza 2018. u Pleternici, na blagdan Gospe od Suza. Misno slavlje u 19 sati predvodi mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit uz sudjelovanje drugih biskupa Metropolije. Na svršetku misnog slavlja uslijedit će procesija s likom Gospe od Suza.

 • Sub
  01
  ruj.
  2018

  ILAČA (TU)  - U svetištu Gospe Ilačke od svibnja do listopada svečano se slave prve subote, tako će 1. rujna i 6. listopada misno slavlje biti u 10:30 sati, a prethodit će marijanska pobožnost i prilika za ispovijed.

 • Ned
  02
  ruj.
  2018

  SLAVONSKI BROD (TU) - Milosrdne sestre Sv. Križa proslavljaju u nedjelju 2. rujna 120. obljetnicu svoga djelovanja u Slavonskom Brodu. Program u Pastoralnom centru Župe Gospe Brze Pomoći započinje u 18 sati prigodnom pobožnošću. U 18:30 je misa zahvalnica, a poslije mise uslijedit će izlaganje i film o djelovanju Milosrdnih sestara Sv. Križa Hrvatske provincije.

 • Pet
  07
  ruj.
  2018

  ŠUMANOVCI (TU) - U marijanskom svetištu u Šumanovcima uoči blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije - Male Gospe u petak, 7. rujna slavit će se misa uočnica u 17 sati tijekom koje će biti blagoslov djece, napose školaraca. Prilika za ispovijed toga dana je od 16-17 sati, a marijanska pobožnost molit će se pola sata prije mise. Na sam blagdan, u subotu, 8. rujna od 7 do 10:30 bit će prilika za ispovijed, misna slavlja su u 8 i 10:30 sati, a marijanska pobožnost molit će se pola sata prije mise. 

  ALJMAŠ (TU) - U svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu o blagdanu Rođenja Blažene Djevice Marije u subotu, 8. rujna misna slavlja bit će u 10 i 18 sati. 

  ILAČA (TU) - Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa u Svetištu Gospe Ilačke bit će proslavljen u subotu, 8. rujna misnim slavljima u 10:30 i u 18 sati.  

  DRAGOTIN (TU) - Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Mala Gospa u marijanskom svetištu u Dragotinu bit će proslavljen u subotu, 8. rujna misnim slavljima u 11 i 18 sati. 

   

 • Ned
  09
  ruj.
  2018

  ŠUMANOVCI (TU) - Vatrogasno zavjetno hodočašće održat će se u marijanskom svetištu u Šumanovcima u nedjelju, 9. rujna. Od 10 do 10:30 sati predviđeno je postrojavanje vatrogasaca i mogućnost za ispovijed, od 10:30 do 11 sati održat će se mimohod prema prostoru za misu, a misno slavlje započet će u 11 sati. Nakon mise uslijedit će procesija do kapele u šumi s prigodnom pobožnošću. 

 • Ned
  16
  ruj.
  2018

  ŠUMANOVCI (TU) - U marijanskom svetištu u Šumanovcima u nedjelju, 16. rujna bit će hodočasnički Dan starijih i nemoćnih te blagoslov vozila. Prilika za ispovijed je od 16 do 17 sati, u 16:30 predviđena je prigodna marijanska pobožnost, a u 17 sati misno slavlje sa sakramentom bolesničkog pomazanja. Nakon mise uslijedit će blagoslov vozača i vozila.