Najava događaja

 • Čet
  27
  lip.
  2019

  OSIJEK (TU) - „Socijalni četvrtak“ pod vodstvom mr. Igora Jakobfija održat će se 27. lipnja u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek s početkom u 19:30 sati.

 • Čet
  27
  lip.
  2019

  OSIJEK (TU) - Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS) Đakovačko-osječke nadbiskupije uz potporu Grada Osijeka organizira radionice pod naslovom „Škola uspješnijeg roditeljstva“ namijenjene roditeljima koji žele usavršiti svoje roditeljske kompetencije. Program se temelji na ublažavanju rizičnih čimbenika koji mogu negativno utjecati na dijete tijekom rasta i razvoja, a uključuje razmjenu roditeljskih iskustava sudionika. Teme radionica su: Djeca i razvoj roditelja; Stilovi odgoja; Ostvarivanje discipline i postavljanje granica; Emocionalni i socijalni razvoj djece te Polazak djeteta u jaslice, vrtić ili školu – kako ga (lakše) prebroditi? Susreti će se odvijati posljednjeg četvrtka u mjesecu (lipanj, kolovoz, rujan i listopad) s početkom u 17 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu u Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58). a više informacija može se dobiti na broju telefona: 031/253-917.

 • Pet
  28
  lip.
  2019

  OSIJEK (TU) - U svetištu Srca Isusova u Osijeku, kapeli Rezidencije Družbe Isusove, svečano će se u petak, 28. lipnja proslaviti svetkovina Presvetoga Srca Isusova. Misna slavlja su u 7, 9, 11 i 19:30 sati. Misu u 11 sati predslavi pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić. Večernjoj misi prethodit će izlaganje Presvetog Oltarskog sakramenta u 18:30 i posveta Srcu Isusovu.

  Devetnica priprave započinje u srijedu, 19. lipnja i traje do 27. lipnja. Svakoga dana misno slavlje s propovijedi započinje u 18:30 (osim nedjelje 19:30).

 • Pet
  28
  lip.
  2019

  OSIJEK (TU) - Caritasov Centar za prihvat beskućnika u Osijeku, prije 20 godina otvorio je svoja vrata s ciljem zaštite socijalno ugroženih građana grada Osijeka. Tijekom proteklih 20 godina u Centru je utočište pronašlo više od 400 korisnika, raznih životnih priča i sudbina. Kako bi obilježiti obljetnicu - 20 godina postojanja djelatnici i korisnici Centra pozivaju sve zainteresirane da dođu na „Dan otvorenih vrata“, 28. lipnja 2019. godine, na adresu J. J. Strossmayera 69, Osijek. Iako su vrata prihvatilišta uvijek otvorena za potrebite, ovo je jedinstvena mogućnost da građani dođu u prihvatilište, druže se s korisnicima te se na taj način informiraju o svim aktivnostima koje Centar nudi.

   

   

 • Sub
  29
  lip.
  2019

  ĐAKOVO (TU) - Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2019. u 10.30 sati, polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije bit će zaređeni đakoni: Luka Ćosić (Župa sv. Josipa radnika, Slavonski Brod), Dominik Nedeljković (Župa sv. Josipa radnika, Osijek), Filip Sertić (Župa Rođenja sv. Ivana Krstitelja, Sibinj) te Domagoj Vidaković (Župa sv. Grgura Velikog, Šljivoševci, filijala Kućanci). Uz kandidate Đakovačko-osječke nadbiskupije, svećenički red primit će također i dvojica članova Hrvatske pokrajine Družbe Isusove: o. Zvonimir Marinović, DI (Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, Osijek- Brijest) i o. Šimo Marinović, DI (Župa Blažene Djevice Marije Anđeoske, Sesvetska Sopnica - Zagreb).

 • Sub
  29
  lip.
  2019

  OSIJEK (TU) - Sv. Petar i Pavao zaštitnici su konkatedralne župe i grada Osijeka, a njihova svetkovina obilježit će se u subotu, 29. lipnja svečanim misnim slavljem u osječkoj konkatedrali u 18:30 sati. Misu će predvoditi đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, uz koncelebraciju biskupa Đakovačko-osječke metropolije i svećenika grada Osijeka. Ostale mise u osječkoj konkatedrali slavit će se u 6:30, 8:30; 10 i u 11:30 sati.

 • Pon
  01
  srp.
  2019

  ĐAKOVO (TU) - Više godina za redom u đakovačkoj župi Dobroga Pastira održava se ljetni oratorij za djecu i mlade. Ove godine ljetni oratorij biti će od 1. do 4. srpnja. Tema je: „Sve(t) ili ništa.“ Pozvana su sva djeca i mladi ove župe na druženje, molitvu, igru, natjecanje. U organizaciji ljetnog oratorija sudjelovat će bogoslovi salezijanske zajednice. Svi su dobro došli!

 • Sub
  06
  srp.
  2019

  ILAČA (TU) - U marijanskom svetištu Gospe Ilačke 6. srpnja i 3. kolovoza svečano će biti proslavljena Prva subota. Misno slavlje je 10:30 sati, a prethodit će marijanska pobožnost i prilika za ispovijed.

  U nedjelju, 4. kolovoza Dan je bolesnika te će biti blagoslov bolesnika, vozača i automobila. Misno slavlje je u 11 sati.  

 • Ned
  07
  srp.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Župa Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, kojoj je povjerena uprava i liturgijska okupljanja u tvrđavskoj kapeli sv. Ane, tijekom ljeta upriličuje “9 nedjelja kod svete Ane” - od prve nedjelje srpnja (7. srpnja) i susljedno devet nedjelja do uključivo prve nedjelje rujna (1. rujna). To su nedjelje u pripravi i slavlju sv. Ane do Male Gospe, a svake od tih nedjelja u tvrđavskoj kapeli u 19:30 bit će molitva krunice, a potom u 20 sati misa s povjerom zagovoru sv. Ane supruga i majki, te obitelji.

 • Čet
  11
  srp.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Karmelićanke Božanskog Srca Isusova proslavljaju ove godine 50. obljetnicu djelovanja svoje redovničke zajednice u Slavonskom Brodu. Svečano euharistijsko slavlje u nedjelju, 14. srpnja s početkom u 10:30 sati u župnoj crkvi Duha Svetoga u Malom Parizu predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

  Proslavi prethodi trodnevna priprava od četvrtka 11. srpnja do subote 13. srpnja. Prigodan program svaki dan započinje krunicom u 17:30 sati. U četvrtak, 11. srpnja nakon krunice, uslijedit će misno slavlje u 18 sati, a u 19 sati započinje dječja predstava „San Anne Marije“. U petak, 12. srpnja nakon krunice bit će prikazana prigodna prezentacija „Apostolat kroz 50 godina“, a misa će biti u 18:30. U subotu, 13. svibnja tijekom mise koja započinje u 18 sati bit će i primanje škapulara.