Najava događaja

 • Čet
  21
  stu.
  2019

  OSIJEK (TU) - "Socijalni četvrtak“ pod vodstvom mr. Igora Jakobfija, a u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao" održat će se u četvrtak, 21. studenoga u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30 sati. 

 • Čet
  21
  stu.
  2019

  CERNA (TU) - Dekanatski susret bračnih parova Županjskog dekanata održat će se u Župi sv. Mihaela u Cerni, u četvrtak, 21. studenoga s početkom u 19.30 sati. Voditelj susreta bit će vlč. dr. Josip Bošnjaković.

 • Pet
  22
  stu.
  2019

  BELIŠĆE (TU) - Župa sv. Josipa Radnika u Belišću organizira tribinu „Misterij i smisao patnje“ na kojoj će gostovati isusovac p. Ivan Ike Mandurić. Tribina će biti održana u petak, 22. studenoga 2019. s početkom u 19 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća. Moderator tribine je prof. Branko Matišić.

  Mjesec studeni za svakog je građanina Republike Hrvatske mjesec obilježen sjetom, tugom i sjećanjem na strašne patnje i stradanja 1991. godine, poglavito u Vukovaru i Škabrnji. Kroz ovu tribinu promišljat će se o kršćanskom pogledu na patnju, osobnu i kolektivnu.

 • Pet
  22
  stu.
  2019

  ŠTITAR (TU) - Dekanatska proslava sv. Cecilije - zaštitnice pjevača održat će se u Župi sv. Mateja u Štitaru, u petak, na spomendan sv. Cecilije, 22. studenoga u 18 sati sv. Misom  koju će zajednički animirati zborovi župa Županjskog dekanata. Nakon sv. Mise predviđeno je druženje u prostorijama štitarske župe.

 • Sub
  23
  stu.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Prigodom 25. obljetnice djelovanja Klasične gimnazije Fra Marijana Lanosovića ovogodišnja smotra zborova katoličkih škola u Hrvatskoj održat će se u  subotu 23. studenoga u Slavonskom Brodu. Nakon sudjelovanja na euharistijskom slavlju u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva s počekom u 18.30 sati koncert zborova započinje u 20 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić.

 • Pon
  25
  stu.
  2019

  OSIJEK (TU) - Biblijska tribina pod vodstvom prof. dr. Ivice Čatića, a u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II." održat će se u ponedjeljak, 25. studenoga  u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu u Osijeku (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30 sati. 

 • Čet
  28
  stu.
  2019

  OSIJEK (TU) - Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije, Institut za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II." i Povjerenstvo za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira "Obiteljski četvrtak" - niz predavanja o prigodnim bračnim i obiteljskim temama. Predavanja će se održavati u Pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30. Plakat je dostupan OVDJE, a raspored u nastavku:  

  28. studenoga 2019. - Kada djeca počnu odlaziti - Suzana Matošević, teologinja, bračna i obiteljska savjetovateljica, Bračno i obiteljsko savjetovalište/Elizabeta Matuzović, teologinja, supervizorica psihosocijalnog rada, bračna i obiteljska savjetovateljica, Bračno i obiteljsko savjetovalište.

  12.prosinca 2019. - Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta - Božidar Popović, dr. med., psihijatar, psihoterapeut.

  23. siječnja 2020. - Samoća, usamljenost, samovanje u braku. Što kad bračni druge prijeđe na drugu stranu? - prof. dr. sc. Dragan Pavelić, dr. med., psihijatar, psihoanalitički psihoterapeut.

  27. veljača 2020. - Kako uspješno komunicirati i živjeti u braku kad nema biološkog potomstva? - Monika Ećimović, učiteljica engleskog jezika i razredne nastave, psihologinja, psihoterapeutkinja.

  26. ožujka 2020. - Kako izići na kraj s pametnim telefonima i inteligentnom djecom? - dr. sc. Ivan Uldrijan, komunikolog, Hrvatsko katoličko sveučilište.

  23. travnja 2020. - Gdje je Gospodin kad se muž i žena svađaju? - Tomislav Balen, inženjer elektrotehnike, specijalizant Diplome na Papinskom teološkom institutu Ivan Pavao II. za brak i obitelj, obiteljski medijator, obiteljski savjetnik iz smjera transakcijske analize/Danijela Balen, teologinja, katehetkinja, specijalizantica Mastera na Papinskom teološkom institutu Ivan Pavao II. za brak i obitelj, obiteljski medijator, obiteljska savjetnica iz smjera transakcijske analize.

  28. svibnja 2020. - Bračna komunikacija i komunikacija s djecom - dr. sc. Sanda Dobrovoljski Smoljo, teologinja, psihologinja, psihoterapeutkinja, Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije.

  18. lipnja 2020. - Suosjećanje i ljubav kao lijek za bračne poteškoće - Ivana Stvorić, psihologinja, specijalizantica iz psihoterapije, Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja/Doc. dr. sc. Josip Bošnjaković, teolog, psiholog, psihoterapeut, KBF Đakovo, HKS Zagreb, Bračno i obiteljsko savjetovalište.

 • Pet
  29
  stu.
  2019

  SLAVONSKI BROD (TU) - Volonteri Marijinih obroka Slavonski Brod organiziraju u petak 29. studenog Donatorsku večer Marijinih obroka. Prigodan zabavni program započinje u 19 sati u svečanoj dvorani Arena Gornja Vrba ul. 108. brigade 50. Uz ulaznicu od 60 kuna uključena je okrijepa uz švedski stol. Ulaznice se mogu preuzeti u butiku „Veronika” (Ul. Petra Krešimira IV. 15, od 8.00 do 19.30 sati).

  Riječ je o humanitarnoj večeri zabavnog karaktera tijekom koje će biti predstavljen rad i dosadašnji ostvareni projekti volontera "Marijinih obroka" te svjedočanstvo bračnog para iz Škotske, Magnusa Macfarlane-Barrowa, osnovača Marijinih obroke i njegove supruge Julie. Prikupljeni prilozi biti će proslijeđeni u središnjicu Udruge Marijini obroci u Zagreb, a omogućavaju dnevni obrok za 244 školske djece u kuhinji u Liberiji, koju treću godinu sponzoriraju članovi molitvene skupine Srca Isusova Slavonski Brod. Donacija za ulaznicu od 60 kuna omogućava jednom djetetu svakodnevni topli obrok za čak šest mjeseci.

  U nedjelju 10. studenoga volonteri organiziraju i likovnu koloniju u dvorani HVIDRA-e, a nastale darovane slike bit će ponuđene na aukciji tijekom Donatorske večeri. 

 • Pon
  09
  pro.
  2019

  OSIJEK (TU) - Biblijsko-molitvena večer pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata, a u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II." održat će se u ponedjeljak, 9. prosinca u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek (Strossmayerova 58) s početkom u 19:30 sati.