Najava događaja

 • Čet
  24.
  svi
  2018.

  BRODSKO VINOGORJE (TU) - Povodom obilježavanja 150. obljetnice svećeničkog ređenja nadbiskupa Josipa Stadlera, sluge Božjega, vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić, predvodit će u četvrtak 24. svibnja u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu svečano euharistijsko slavlje tijekom kojega će blagosloviti novosagrađeni Stadlerov Centar, u sklopu kojega se nalazi Spomen dom Josipa Stadlera i samostan Služavki Maloga Isusa.  Slavlje u Centru započinje u 11 sati.

 • Čet
  24.
  svi
  2018.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Blagdan Marije Pomoćnice proslavlja se u četvrtak, 24. svibnja u Župi sv. Dominika Savija na Koloniji u Slavonskom Brodu. Misno slavlje u 18.30 sati predvodi mo. Ivan Andrić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Na kraju mise bit će upriličena procesija s Gospinim kipom kroz ulice župe.

  Blagdanu će prethoditi trodnevnica od 21. do 22. svibnja. Misna slavlja su u 18.30 sati, a predvode ih: prvoga dana vlč. Željko Šimić, drugoga vlč. Tomislav Karavidović i trećega vlč. Goran Kovačević.

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Povodom 25. obljetnice svoga djelovanja Zlatni cekin - ustanova za rehabilitaciji i odgoj djece u Slavonskom Brodu organizira u subotu, 26. svibnja u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić svečani koncert s početkom u 11 sati. Nastupit će glasoviti dječji zbor iz Bologne Picolo coro "Zecchino d'oro" po kome je ustanova Zlatni cekin dobila ime jer su ga  pomogli sagraditi, zatim djeca Glazbene škole iz Slavonskog Broda i djeca Dječjeg vrtića "Cekin" iz Zlatnog cekina. Ulaznice su besplatne i mogu se rezervirati u Zlatnom cekinu uz mogućnost dobrovoljnog dara za rad Centra.

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Hrvatski barokni ansambl održat će prigodan koncert u subotu, 26. svibnja s početkom u 19.30 sati u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Na programu su djela Georga Philippsa Telemanna, Johana Sebastiana Bacha i Georga Fridridrica Handela, a solističke dionice izvest će Stjepan Nobilo (blok flauta i oboa) te Laura Vadjon (violina). 

 • Sub
  26.
  svi
  2018.

  ĐAKOVO (TU) – Od petka 25. svibnja do srijede 6. lipnja u Đakovu se održavaju XVI. Strossmayerovi dani. Znanstveni dio Strossmayerovih dana, koji će  se održati u subotu 26. svibnja, s početkom u 11 sati u Dvorani biskupa Mandića na KBF-u u Đakovu, posvećen je dolasku i djelovanju zajednice Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu.

  Pet predavača predstavit će pojedine segmente iz bogate 150-godišnje povijesti zajednice:

  - s. M. Estera Radičević:  Zajednica Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu od 1868. do 1940. godine

  - s. Krista Mijatović: "Vi ste apostoli za moj narod", Poslanje Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu od 1990. godine do danas

  - mons. mr. Luka Marijanović: Pomoć svećenika i duhovnika sestrama kroz 150 godina

  - Ivan Armanda: Prijateljski odnosi kard. Alojzija Stepinca i Majke Amadeje  Pavlović

  - Ana Ćurić: Građevinska tvrtka Axman i Domes i gradnja Samostana u Đakovu

   

  Istoga dana, u subotu, 26. svibnja, u 17 sati u Dvorani Centra za Kulturu Đakovo, Kralja Tomislava 13, biti će prikazan film o Provinciji Milosrdnih sestara Sv. Križa.

 • Ned
  27.
  svi
  2018.

  MARIA GYUD (TU) - Donjomiholjačka Župa Sv. Mihaela arkanđela organizira na svetkovinu Presvetog Trojstva, 27. svibnja 2018. godine 23. Hrvatsko hodočašće u marijansko svetište Maria Gyud u Mađarskoj. Misno slavlje bit će u 10 sati, a zatim će uslijediti pobožnost Križnog puta i marijanska pobožnost u samom svetištu.

 • Ned
  27.
  svi
  2018.

  SLAVONSKI BROD (TU) - Svetkovina Presvetog Trojstva proslavlja se u nedjelju 27. svibnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Misna slavlja su u 7, u 8:30, u 10, u 11:30 i u 18:30 sati.

  Misu u 10 sati predvodit će preč. Ivan Lenić, slavonskobrodski dekan, u 11:30 p. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, a u 18:30 p. Rozo Brkić, gvardijan i župnik Župe sv. Roka u Virovitici.

  Svetkovini će prethoditi trodnevna duhovna priprava tijekom koje će misna slavlja s početkom u 18:30 sati predvoditi: u četvrtak, 24. svibnja p. Sebastijan Šuljević, ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku; u petak, 25. svibnja fra Darko Tepert, profesor na zagrebačkom KBF-u, a u subotu, 26. svibnja fra Milan Gelo, župni vikar Župe Bezgrješnog Srca Marijina u Vinkovcima.

 • Pon
  28.
  svi
  2018.

  ĐAKOVO (TU) – U ponedjeljak 28. svibnja s početkom u 19:30 sati Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića te uz sopranisticu Ivu Krušić održat će koncert u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra. Koncert se održava u sklopu XVI. Strossmayerovih dana.

 • Sri
  30.
  svi
  2018.

  ĐAKOVO (TU) - U srijedu 30. svibnja 2018. godine s početkom u 15.30 sati u Dvorani biskupa J. J. Strossmayera na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održat će se znanstveni skup – Kolokvij prigodom desete obljetnice objavljivanja dokumenta „Ti si Krist - za nas i za sve ljude“ (Izjave i odluke Druge biskupijske sinode Đakovačke i Srijemske biskupije). Predviđeno je pet izlaganja: Crkvo Đakovačka i Srijemska, što kažeš o sebi? - mons. dr. sc. Marin Srakić, nadbiskup u miru; „Osim ako“ – pravni aspekt Izjava i odluka Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske – doc. dr. sc. Zdenko Ilić; Očekivanja i iskustva župnika u (ne)ostvarenju zaključaka Izjava i odluka Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske – dr. sc. Ivana Bendra; Stanje i perspektive laikata u postsinodalnom vremenu – mr. sc. Igor Jakobfi; Kritički osvrt pastoralnih nastojanja – „zelena poljana i/li dolina smrti“? – doc. dr. sc. Stanislav Šota.

 • Čet
  31.
  svi
  2018.

  KRAPANJ (TU) - Psihološko-duhovni seminar Muškarac između zemlje i neba u organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije održat će se od 31. svibnja do 3. lipnja na temu Rasplamsati i živjeti svoju muževnost u Kući Emaus Katoličkog pokreta Kursiljo na otoku Krapnju.  Na seminaru mogu sudjelovati punoljetni muškarci svih zvanja, poziva i profesija, bez obzira na dosadašnju povezanost sa Crkvom.

  Voditelji seminara su: Ivo Jozić, teolog, psiholog, psihoterapeut, bračni i obiteljski savjetovatelj, Freiburg, Njemačka; Marinko Pehar, savjetnik za poduzetništvo i coach, Freiburg, Njemačka; dr. sc. Đurica Pardon, svećenik, župnik, Punitovci, Hrvatska i dr. sc. Josip Bošnjaković, svećenik, psiholog, psihoterapeut, Osijek, Hrvatska.

  Cijena je 1000 kn (u cijenu je uključena cijena seminara kao i tri puna pansiona u Kući Emaus). Za nezaposlene, potrebite i studente je u dogovoru s organizatorom moguć popust. Broj sudionika je ograničen na 20, a svaki će polaznik nakon prijave preko mrežne stranice www.djos.hr dobiti detaljne informacije e-mailom oko organizacije i potrebnih stvari koje treba ponijeti, kao i o programu. Ovisno o prijavama postoji mogućnost organiziranog prijevoza do Krapnja. Za moguća pitanja obratiti se na telefon Bračnog i obiteljskog savjetovališta 031/253-917 ili 031/253-916; ili na e-mail savjetovaliste-os@djos.hr. Više informacija - OVDJE!