Misa zahvalnica za maturante

SLAVONSKI BROD (TU) – Redovitu misu za mlade, koju svake srijede u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu predvodi studentski kapelan Robert Farkaš, obogatili su u srijedu, 15. svibnja slavonskobrodski maturanti, sudjelujući sa svojim profesorima i vjeroučiteljima na večernjem zahvalnom misnom slavlju na kraju svoga srednjoškolskog obrazovanja.

U prigodnoj homiliji kapelan Farkaš ukazao je na opasnost današnjeg čovjeka koji u trci za vremenitim dobrima zanemaruje svoj duhovni život pod izgovorom da za to nema vremena. „Zahtjev Kristova uskrsnuća je žurni zahtjev. Kršćanin u svom duhovnom rastu ne može reći – ima za to vremena“, upozorio je kapelan Farkaš. Navodeći događaje nakon Kristova uskrsnuća, posvjestio je kako Isus svoje učenike poziva na žurnost, na promjenu života. Mlade je pozvao da ne odgađaju neke promjene koje su važne u njihovu životu, ne odgađaju odricati se raznih ovisnosti ostavljajući to za neka daljnja vremena.

Mladima je pojasnio da nas uskrsno vrijeme poziva na promjenu života, na usklađivanje života s Uskrslim Gospodinom.  „U ovom uskrsnom vremenu spasenje nam je sve bliže, zato nema čekanja, nema vremena, ili smo Kristovi ili nismo, ili ćemo za njim ili ne“, zaključio je kapelan Farkaš.

Poslije mise slijedilo je klanjanje pred Presvetim, koje je kao i misu pjevanjem animirao Studentski zbor mladih. B.Lukačević