Liturgijski vodič za slavlje biskupskog ređenja

ĐAKOVO (TU) – Nadbiskupski ordinarijat Đakovo izdao je Liturgijski vodič za euharistijsko slavlje i obred biskupskoga ređenja. Vodič je predviđen za sve sudionike slavlja biskupskoga ređenja. Na 60 stranica vodič je uredio dr. Boris Vulić. Na prvim stranicama nalazi se životopis mons. Ivana Ćurića te opis grba i gesla novoga biskupa.

Zvonko Pažin, Davor Vuković i Boris Vulić autori su promišljanja o biskupskoj službi u Crkvi pod naslovom „Biskup je u Crkvi i Crkva u biskupu“ koje obuhvaća opis biti biskupske službe, narav biskupskoga autoriteta te kratki opis obreda biskupskoga ređenja. Na nutarnjoj strani ovitka nalazi se slika Apostolskoga naloga – bule imenovanja. U drugom dijelu vodiča doneseni su cjeloviti obredi mise ređenja. Kako bi se olakšalo sudjelovanje vjernika i u pjevanju, vodič sadrži tekstove svih pjesama otisnutih uz pojedine dijelove mise, s notnim prilozima koje je unio bogoslov Bruno Diklić.

Liturgijski vodič u PDF formatu

Sličica koju su vjernici dobili u spomen na sudjelovanje u biskupskom ređenju s jedne strane prikazuje grb novoga biskupa s podacima o danu i mjestu ređenja, a na drugoj strani nalazi se Molitva krsnog poziva te blagoslov mons. Ćurića.

Vodič i sličice grafički je oblikovao Mirko Mihaljević, a za tisak je bio zadužen Glas Slavonije.

Tiskovni ured