Krštenje šestog djeteta u obitelji Kordić

VINKOVCI (TU) – U nedjelju 23. veljače u najmlađoj vinkovačkoj Župi bl. Alojzija Stepinca tijekom misnoga slavlja u 11 sati, nadbiskupov izaslanik preč. dr. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku krstio je malenog Gabrijela – šesto dijete u obitelji Krešimira i Kristine Kordić. Uz najstariju sestru Gabrijelu, maleni Gabrijel ima još 3 sestre i jednog brata: Ivanu, Mihaelu, Mariju i brata Vedrana.

Gabrijelu je krsni kum bio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, a misno slavlje preč. Tukara predvodio je u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Anđelkom Cindorijem. U prigodnoj homiliji preč. Tukara pozvao je na ljubav i brigu za obitelj, protumačio je nedjeljno evanđelje, a zatim pozvao vjernike da slijede primjer obitelji Kordić.

Po završetku misnoga slavlja, preč. Tukara roditeljima je uručio prigodne darove đakovačko-osječkog nadbiskupa  Đure Hranića te je prenio njegovu ispriku i čestitku, što sam osobno nije mogao sudjelovati u ovom slavlju.

Najmlađa vinkovačka Župa bl. Alojzija Stepinca prošlu je godinu prema pastoralnom izvještaju završila s 31 krštenjem i 11 ukopa. Time se svrstava među rijetke župe koje se mogu pohvaliti pozitivnom trendu rađanja i dara novog života. Tiskovni ured