Krštenje šestog djeteta obitelji Vukoja

SOLJANI (TU) – Ovih dana Soljani su postali bogatiji za još jednog stanovnika. Naime, u obitelji Stanka Vukoje i Ivane r. Šušak rodio se mali Jakov. Velika je ovo radost za cijelu njihovu obitelj, ali i za cijelu Župu Pohođenja BDM u Soljanima, u kojoj je Jakov kršten tijekom misnoga slavlja u nedjelju, 6. listopada 2019. Misno slavlje predvodio je pomoćni biskup đakovačko-osječki Ivan Ćurić, a u koncelebraciji je bio domaći župnik Krešimir Šaf.

Jakov je šesto dijete navedene obitelji, a za napomenuti je kako je ova obitelj blagoslovljena sa šest sinova. Ivan je rođen 2000. godine, Gabrijel i Matej blizanci su rođeni 2003., Emanuel, trenutno ministrant, rođen je 2011. godine, a David 2016.

Nakon pastirske riječi upućene zajednici i obreda krštenja, mons. Ćurić naglasio je kako su Soljani itekako živa zajednica, a to se osjetilo zahvaljujući ministrantima, čitačima, a na poseban način zborašicama koje su animirale ovo misno slavlje.

Svaki novi život Božje je čudo i njegov zahvat među ljude, a Jakov je jedan u nizu tih divnih Božjih čuda, svjedoči obitelj Vukoja. Naime, Ivani je nakon prve trudnoće i rađanja na carski rez rečeno da će svaka iduća trudnoća biti rizična, no ona nije odustajala, nego je sve ostale sinove donijela na svijet na isti način. Pet puta (računajući blizance) ići protiv ovozemaljskih računica uz Božju pomoć veliki je znak njegovog djelovanja. Krešimir Šaf