Humanitarni koncert duhovne glazbe

SLAVONSKI BROD (TU) – U organizaciji Studentskog katoličkog centra – SKAC Slavonski Brod i molitvenih zajednica „Srca Isusova“ iz Zagreba i Slavonskog Broda održan je u subotu, 30. lipnja humanitarni koncert duhovna glazbe.

Kako je sav prikupljeni prilog na koncertu namijenjen za udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Regoč“, u njihovo ime svoju zahvalu Gradu Slavonskom Brodu, Brodsko-posavskoj župani, Župi Gospe Brze Pomoći i ostalim donatorima uputila je na početku koncerta Mirjana Jakovčev, predsjednica.

Tijekom više od dva sata na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić više od tisuću Brođana slavilo je Gospodina pjesmama, pjevajući s poznatim glazbenicima Marijom Husar i Alanom Hržicom, koji su ujedno i posvjedočili o svom obraćenju i ljepoti života koju sada posebno proživljavaju slaveći Gospodina kroz pjevanje. Posebno je bio dirljiv trenutak kada su na pozornicu pozvali svu djecu, napose mališane udruge „Regoč“ i zajedno s njima Gospodinu otpjevali pjesmu „Dajemo ti slavu“.

Koncert, koji je vodio Domagoj Aračić, prigodnim je meditacijama obogatio vlč. Robert Farkaš, studentski kapelan. Prije koncerta članovi zajednice Srce Isusovo sudjelovali su u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva na misnom slavlju, koje je uz domaće franjevce i vlč. Krešimira Čuturu, župnog vikara Župe Gospe Brze Pomoći predvodio kapelan Farkaš. On je pohvalio inicijativu mladih da svoju vjeru svjedoče konkretnim djelima od kojih je jedan i taj humanitarni koncert. B. Lukačević