Hodočašće Otočkog dekanata Majci Božjoj Lučičkoj

LUČICA (TU) – Brojni vjernici Otočkog dekanata i su godine u večernjim satima 7. rujna, uoči blagdana Male Gospe, hodočastili Majci Božjoj Lučičkoj. Ovo već tradicionalno hodočašće inicirao je dekan Otočkog dekanata preč. Antun Knežević. Od 17 sati četiri svećenika bila su na raspolaganju za ispovijed, a misnom slavlju prethodila je pobožnost Majci Božjoj.

Euharistijsko slavlje vodio je domaći župnik vlč. Ivica Tušek. U uvodnom dijelu pozdravio je nazočne hodočasnike i zahvalio svećenicima i hodočasnicima što su unatoč jakoj kiši došli hodočastiti Majci Božjoj Lučičkoj. U propovijedi je govorio o svetištu, o vjeri, o molitvi: „Moleći u ovoj drevnoj crkvi znamo da ovaj kamen i cigla nisu glavno svetište. Svetište smo mi, živa Crkva. Pitanje je samo kakva smo građevina. Jesmo li kao ova crkva koja je nekoliko put bila rušena, a nije se dala uništiti ili smo slaba, kolebljiva Crkva. Ako se uzdamo u Boga, dobit ćemo snagu i biti jedan od stupova Crkve. Tu snagu nam daje pouzdanje u našu Majku, dragu Gospu, koja nam pomaže u svim nevoljama.“

Govoreći o čvrstoj vjeri u Boga, vjernike je podsjetio na Marijine riječi: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj!” te nastavio: „To je vjera bez straha, to je snaga. Bog joj je dao snagu, dao joj je čvrstu vjeru i ona ne propituje Božji naum. Ona se s vjerom prepušta u Božje ruke. Zna da je Bog milosrdan i da će je usmjeriti na pravi put. I mi molimo i zazivamo milosrđe Božje na sve nas, na naše obitelji, za sve rastrgane i razorene živote. Molimo za sve!“ naglasio je vlč. Tušek.

Misno slavlje završilo je procesijom sa svijećama oko svetišta. Mira Bošnjaković