Duhovne vježbe franjevačkih sjemeništaraca

SLAVONSKI BROD (TU) – Petorica sjemeništaraca Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda: Josip Lulić, Anđelo Golomeić, Benjamin Horvatić, Šimun Bendikt i Loris Pilav sa svojim odgojiteljem fra Venancijem Mihaljevićem boravili su od subote 5. listopada do utorka 8. listopada u franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu.

Tijekom četiri dana duhovne vježbe održao im je domaći franjevac fra Goran Malenica. Kroz sliku i riječ pokušavao im je približiti snagu i ljepotu Riječi Božje i duhovnoga poziva.

Sjemeništarci su u nedjelju tijekom svih misa svjedočili o zajedničkom životu s braćom franjevcima na zagrebačkom Kaptol te ljepoti duhovnoga poziva kojim ih je Gospodin pozvao da Ga slijede i služe mu poput sv. Franje. Svjesni koliko im je na tom zahtjevnom putu potrebna potpora – pozvali su vjernike da za njih mole.

Oduševljeni gostoprimstvom braće franjevaca i ljepotama Slavonskog Broda, rekli su kako je grad, samostan i blizina rijeke Save idealno mjesto za sabranosti, pa su se lako mogli susresti s Gospodinom i sa samim sobom te promišljati o svome pozivu. B. Lukačević