Duhovna večer za djelatnike sveučilišnih ustanova

OSIJEK (TU) – U organizaciji sveučilišnog kapelana dr.sc. Arkadiusza Krasickog, (CSSp) i sveučilišne udruge DUHOS 25. listopada u kući zajednice Molitva i Riječ održana je duhovna večer namijenjena svim sveučilišnim djelatnicima i osoblju Studentskog centra. Duhovnu obnovu predvodio je kapelan Krasicki na temu „Danas mi je proboraviti u tvojoj kući“ (usp Lk 19, 5).

Duhovna obnova se sastojala od dva dijela, duhovne konferencije i svete mise uz prigodnu propovijed. Kapelan je ukazao na probleme modernog čovjeka poput skrivene čežnje za Bogom koja često nije prepoznata i skriva se u traženjima drugih vrijednosti. Razlog tome je učinak istočnog grijeha i zavodljiva bitka starovjekovne zmije koju Biblija u Otkrivenju 12,9 otkriva kao Sotonu. U prigodnoj homiliji slušatelji su se mogli poistovjetiti s likom Zakeja koji je u srcu njegovao skrivenu čežnju za susretom s Isusom koji je prolazio Jerihonom.

Susret je glazbeno animirala Martina Masjar, voditeljica DUHOS banda i novog projekta „Škola glazbe“, koji je pokrenut početkom listopada. Poslije duhovnog sadržaja uslijedilo je druženje. Anamarija Buzgo