Duhovna obnova i susret ministranata

OSIJEK (TU) – U pastoralnom centru Župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku 18. siječnja održana je duhovna obnova i susret s ministrantima, na kojima je sudjelovalo oko četrdeset ministranata osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata. Ministrante je pozdravio domaći župnik Ivan Jurić i župni vikar Ante Lučić, a susret je započeo molitvom i poklonom ministranata ispred betlehemske štalice.

Potaknuti ozbiljnom ozljedom jednog od ministranta i njegovim bolničkim liječenjem, svi ministranti pošli su u bolnicu koja je nadomak župe, te posjetili dragog prijatelja i zaželjeli mu brzi oporavak. Potom su se svi uputili u bolničku kapelicu, gdje su ministranti zajedno sa župnikom i župnim vikarom molili krunicu za sve bolesnike, za sve djelatnike bolnice, za njihovu strpljivost, pažnju i spremnost na pomoć, ali i za vlastito zdravlje.

Susret je nastavljen u prostorijama župe katehezama u skupinama. Župna suradnica i voditeljica dramske skupine Mirjana Porcio i župni vikar Ante imali su prigodne kateheze na temu „Bog je postao čovjekom da bismo ljubili svakoga čovjeka i radovali se svakom ljudskom životu“. Predavači su istaknuli kako svima nedostaje prave kršćanske radosti, te da istinsku radost možemo doživjeti samo u odnosu s Isusom Kristom koji iz ljubavi dolazi na ovaj svijet i pokazuje koliko ljubi svakog čovjeka.

Uslijedio je kviz u kojemu su ministranti odgovarali na pitanja iz biblijske i liturgijske građe. Pobjednicima su uručene prigodne nagrade. Susret je priveden kraju uz ručak i druženje. Svaki ministrant susreo se sa župnim vikarom koji im je podijelio darove.

Mirena Zake