Dan bolesnika i blagoslov vozača u Ilači

ILAČA (TU) – U nedjelju 5. kolovoza, na blagdan Gospe Snježne, u Gospinom svetišu u Ilači slavljena je sveta misa za bolesnike i vozače, koju je predvodio domaći župnik i upravitelj svetišta vlč. Ivan Đakovac, koji je u propovijedi rekao da ljudi često nisu svjesni onoga što imaju dok to ne izgube i ne znaju cijeniti dar od Boga – zdravlje.

Također je naglasio i da „trebamo posebno danas, na Dan bolesnika, ali i kroz cijelu godinu, moliti za naše bolesnike. Osim bolesti tijela u današnje moderno doba sve češće nam se događaju i bolesti duha, a to je ono što treba priznati i s čime se treba znati suočiti“.

Kako je toga dana bio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, župnik Đakovac posebno je zahvalio onima zbog kojih danas živimo u slobodnoj zemlji. Nakon molitve vjernika župnik je izmolio molitvu za blagoslov bolesnika, a nakon svete mise obilaskom oko svetišta blagoslovio je sve vozače i automobile. Toga dana ujedno je započela i devetnica kao priprava za svetkovinu Velike Gospe. Jasmin Budinski