U Martinšćici ljetovalo 14 obitelji

KRK (TU) – Unatoč izazovnoj godini, Caritas Krčke biskupije u suradnji s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije uspio je realizirati i projekt „Kuća za odmor“ koja se nalazi u Martinšćici na otoku Cresu. Tim se projektom obiteljima s više djece i onima slabijeg imovinskog stanja omogućuje besplatno ljetovanje u Caritasovoj kući koja prima obitelji već 15 godina. Kroz već uhodanu i dobru suradnju s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije većina obitelji dolazi s područja Slavonije. Ovoga ljeta kroz kuću je prošlo 14 obitelji, ukupno 78 osoba, među njima 52 djece, a ostvareno je 695 noćenja.

Vrijedni volonteri Caritasa svake godine na početku i na kraju sezone urede i počiste kuću i okućnicu dok obitelji same ostavljaju uredno iza sebe za iduću obitelj. U projekt je uključen i župnik Martinšćice fra Tomislav Kero, kao produžena ruka biskupijskog Caritasa. Ove je godine obiteljima ponuđeno i besplatno predavanje u Institutu Plavi svijet u Velom Lošinju čemu su prisustvovale tri obitelji, njih 25 što je bila iznimna radost za njihovu brojnu djecu.

Caritas Krčke biskupije i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije zahvaljuje župniku, volonterima, donatorima te svima koji su uključeni u projekt, na nesebičnoj ljubavi koju iskazuju prema potrebitima, objavljeno je na mrežnim stranicama Krčke biskupije. IKA