Najave

Event Information:

 • Pet
  07.
  velj
  2020.

  150 godina od rođenja slikara Ivana Tišova (1870. - 1928.)

  VIŠKOVCI/ĐAKOVO (TU) -  Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Đakovu, Grad Đakovo, Općina Viškovci i Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu organiziraju program povodom obilježavanja 150 godina od rođenja slikara Ivana Tišova. Aktivnosti se odvijaju od veljače do rujna 2020. godine.

  U Viškovcima, 7. veljače u 12 sati bit će otkrivena bista Ivana Tišova ispred župne crkve sv. Mateja, uz nazočnost autora Marijana Sušca. U 13 sati uslijedit će otvaranje izložbe djela Ivana Tišova i predavanje mr. Borislava Bijelića, ravnatelja Muzeja Đakovštine u Đakovu. Izložba će biti otvorena do 21. veljače 2020.

  Otvaranje izložbe radova Ivana Tišova u Muzeju Đakovštine u Đakovu predviđeno je za 3. travnja u 19 sati, a 4. travnja u 11 sati izložba će biti otvorena i u Muzeju Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu. Obje izložbe traju do 17. svibnja.

  Znanstveni skup o Ivanu Tišovu održava se 15. svibnja u dvorani Josipa Jurja Strossmayera na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu (Preradovićeva 17) s početkom u 10 sati.

  Obilježavanje obljetnice bit će zaključeno "2. slikarskom kolonijom Ivan Tišov" koja će se 5. i 6. rujna održati u Viškovcima.

  • Program u PDF može se preuzeti OVDJE.