Najave

Event Information:

 • Sri
  03.
  srp
  2019.

  Trodnevna duhovna priprava i slavlje mlade mise vlč. Luke Ćosića

  SLAVONSKI BROD (TU) – Vlč. Luka Čosić slavit će svoju mladu misu u nedjelju, 7. srpnja 2019. u rodnoj Župi sv. Josipa radnika u Slavonskom Brodu. Mladoj misi prethodit će trodnevna duhovna priprava od srijede 3. srpnja do petka, 5. srpnja u župnoj crkvi sv. Josipa radnika, svake večeri s početkom u 18 sati.

  Prva večer trodnevnice je u srijedu, 3. srpnja. Misno slavlje predvodit će vlč. Mato Marijić, župnik u Kulini (Bosanska Posavina). Druge večeri, u četvrtak 4. srpnja duhovni program i euharistijsko slavlje predvodit će mo. Ivan Andrić, regens chori katedrale sv. Petra u Đakovu i nadbiskupijski povjerenik za trajnu duhovnu formaciju svećenika. Treće večeri, u petak 5. srpnja misno slavlje uz prigodnu homiliju i molitvenu pobožnost predvodit će vlč. mr. Drago Marković, kancelar Nadbiskupskog ordinarijata.

  Slavlje mlade mise vlč. Luke Ćosića, uz mladomisničko geslo Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi (Ps 37,5) počet će roditeljskim blagoslovom u 10 sati pred obiteljskom kućom. Uslijedit će procesija prema župnoj crkvi gdje će u 10:30 započeti euharistijsko slavlje. Propovijedat će vlč. Kristijan Tušek, svećenik Zagrebačke nadbiskupije.