Najave

Event Information:

 • Sub
  08.
  ruj
  2018.

  Blagdan Male Gospe i hodočasnički dan

  SLAVONSKI BROD (TU) - Na pragu nove školske i pastoralne godine te uoči Trećega nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji, a na blagdan Rođenja BDM – Male Gospe, u subotu 8. rujna u slavonskobrodskom svetištu Gospe Brze Pomoći održat će se redoviti hodočasnički dan pod geslom „Kraljice obitelji, zagovaraj nas!“.

  Prvo misno slavlje je u 6:30 sati, sljedeće u 8:30 predvodit će kanonik iz Đakova mons. Stjepan Karalić. Središnje euharistijsko slavlje u 10:30 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Na kraju središnje mise bit će blagoslov majki, trudnica i onih koje mole za dar majčinstva, a potom će uslijediti hodočasnički ophod s molitvom za Gospinu potporu obiteljima.

  Popodnevno misno slavlje u 17 sati predvodit će mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa u Zagrebu, a posljednju misu u u 18:30 sati prof. dr. Stjepan Radić, rektor Bogoslovnog sjemeništa i profesor KBF-a u Đakovu. Prilika za ispovijed je od 6 do 11:30 te od 16 do 19 sati, dok će se prigodne pobožnosti moliti prije svih misa.