Misno slavlje uz Dan Grada Slavonskog Broda

SLAVONSKI BROD (TU) – Proslava Dana Grada Slavonskog Broda i njegova nebeskog zaštitnika sv. Ivana Nepomuka započela je u petak 15. svibnja zahvalnim euharistijskim slavljem u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva. Uz vjernike grada na misi su sudjelovali predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom.

U suslavlju sa fra Goranom Malenicom večernje misno slavlje predvodio je gvardijan fra Klaudio Milohanović. Aktualizirajući Evanđelje u kojem Isus pokazuje svoju beskrajnu ljubav prema svakom čovjeku, fra Klaudio je naglasio kako nam Isus pokazauje da i mi tako ljubimo jedni druge.

 „Ne bojmo se reći da smo katolici, ne bojmo se nikakvih obzira jer Isus brine o svakome od nas. Ljubi nas i tom ljubavlju želi da i mi ljubimo druge. Gospodin želi da budemo u zajedništvu i ljubavi s njim, zato nas poziva na svoju gozbu ljubavi, gdje nas kao vjernike sabire u jedno stado te kao pastir želi uzdići prema svome Nebeskom kraljevstvu. Krist nas poučava da ovdje na zemlji ljubimo najprije Boga, a onda i brata svoga. U ovom vremenu pandemije puno nam je toga bilo teško. Oni koji su oslonjeni na Gospodina, koji se daju voditi Njegovim duhom, ne boje se ničega i nikoga. Danas posebno molimo za naš grad i one koji nas vode, da se uvijek oslanjaju na Gospodina, kako bi  nas vodili u ljubavi i mudrosti“, rekao je uz ostalo fra Klaudio.

Zahvalio je predstavnicima Grada na otvorenosti i svakoj pomoći i podršci kako samostanu, tako i stanovnicima grada. Slavlje je pjevanjem animirala s. Josipa Paula Jakić. Druženje s predstavnicima Grada nastavljeno je u samostanskoj blagovaonici. B. Lukačević