„Vrt ispunjen smjehom i igrom“- radionice za djecu

SLAVONSKI BROD (TU) – Hrvatsko društvo bračnih i obiteljskih savjetovatelja uz suradnju sa Savjetovalištima Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu i uz podršku Brodsko-posavske županije organizira drugi ciklus radionica za djecu pod nazivom „Vrt ispunjen smijehom i igrom“. Radionicama se želi pomoći roditeljima i olakšati im osmišljavanje na koji način njihova djeca mogu provesti barem dio svojeg slobodnog vremena tijekom školskih praznika na zanimljiv, ali i koristan i edukativan način.

Radionice su namijenjene djeci od 7. do 10. godine. Cilj je kroz druženje i različite edukativne i kreativne aktivnosti potaknuti razvoj emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina djece. Svaki susret obuhvaća jedno od tematskih područja koje će se obraditi primjenom različitih aktivnosti kao što su razmjena iskustava, igra, kreativne tehnike i vježbe. Radionice će voditi djelatnici i stručni suradnici Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Slavonskom Brodu. Neke od tema na radionicama uključuju razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj samopoštovanja, upoznavanje s pravima i obvezama, prepoznavanje i izražavanje osjećaja, izražavanje mišljenja i komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, važnost prijateljstva, razvoj tolerancije, suradnje i međusobnog uvažavanja.

Ukupno je planirano 5 susreta u trajanju od sat i pol vremena. Mjesto održavanja radionica su prostori Obiteljskog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije, adresa Radoslava Lopašića 7, Slavonski Brod. Ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali većina aktivnosti planira se odvijati u novouređenom vrtu arkanđela Rafaela Obiteljskog centra.

Održavanje radionica bit će subotom od 9 do 10.30 sati na sljedeće dane: 13., 20. i 27. srpnja te 24. i 31. kolovoza 2024.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve polaznike. S obzirom da je broj sudionika na svakom susretu ograničen na 15, poželjno bi bilo prijaviti dolazak najkasnije 3 dana prije održavanja radionice kojoj dijete želi nazočiti. Prijave su moguće na e-mail adresu savjetovališta: son@djos.hr