Vlč. Stjepan Maroslavac proslavio 40 godina svećeništva

DONJI MIHOLJAC (TU) – Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Mihaela, arkanđela, vlč. Stjepan Maroslavac, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, proslavio je 29. rujna 40. obljetnicu svećeništva. Slavljenik je predvodio misno slavlje u kojem je suslavilo još 12 svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije te preč. Ladislav Ronta, župnik župe u Harkanju u susjednoj Mađarskoj.

Svečano misno slavlje pjesmom je animirao mješoviti župni zbor „Sv. Cecilija“. U svojoj propovijedi vlč. Maroslavac ukratko je opisao najvažnije povijesne događaje svoje rodne župe i grada koji nosi ime svoga zaštitnika sv. Mihaela, a koji ove godine slavi 960 godina od prvog pisanog spomena. Podsjetio je na vrijeme Domovinskoga rata kada su Miholjčani prihvatili prognanike u svoje domove.

„Molimo sv. Mihaela, našeg zaštitnika, da bude u cijeloj domovini, gradovima i selima dovoljno dobrih uvjeta za rad, da ljudi imaju gdje raditi i zasluženu plaću u cijelosti dobiti, da ne bude nitko u svojim primanjima zakinut, da bude dovoljno i ruha i kruha a i Božjeg Duha“, rekao je između ostalog slavljenik.

Na kraju misnog slavlja donjomiholjački župnik Josip Antolović zahvalio je slavljeniku i istaknuo kako je slavljenik Maroslavac ovogodišnji dobitnik nagrade Grada Donjeg Miholjca „Pečat Grada“, kojom mu grad zahvaljuje za njegov dosadašnji rad na području kulture. Župnik je potom podsjetio kako je vlč. Maroslavac uz proslavu 950. obljetnice prvog pisanog spomena imena grada objavio knjigu ‘Donji Miholjac kroz stoljeća’, potom, autor je ‘Litanijara’, knjige o zvonima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji ‘Slava glasu nebeskom’ te knjige o orguljama u nadbiskupiji ‘Kraljica svih glazbala’. Ovom prigodom župnik Antolović je vlč. Maroslavcu poželio i daljnjeg uspjeha u izdavanju novih knjiga koje čekaju da ugledaju svjetlo dana. Sonja Devčić