Susret vjernika Slovenaca, Hrvata i Mađara u Beltincima

BELTINCI (TU) – Već se više godina upriličuju hodočašća – susreti hrvatskih i slovenskih vjernika, izmjenjujući ulogu domaćina u Hrvatskoj ili Sloveniji. Ove godine domaćin tradicionalnog susreta katolika iz Slovenije i Hrvatske u subotu, 8. listopada u Beltincima (nedaleko granice s Hrvatskom) je Biskupija Murska Sobota.

Osim Slovenaca i Hrvata na ovogodišnji susret, kao i na prvom održanom u Mariji Bistrici 2003., sudjelovat će biskupi, svećenici i vjernici iz susjedne Mađarske. Pozvani su i Hrvati iz biskupije Eisenstadt-Željezno (Austrija). Susret se održava pod geslom “Zajedno na putu vjere i mira”.

Tim povodom nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je dopis svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije, potičući župnike da u svojim zajednicama oglase ovo hodočašće, potaknu i pomognu onima koji bi na hodočašću rado sudjelovali, bilo pojedinačno, bilo zajednički u skupinama, u dogovoru i suradnji više župa ili susjednih dekanata.

Organizatori – domaćini posebno srdačno pozivaju mlade, koji će program započeti u predvečerje, 7. listopada, te će im biti omogućeno noćenje.

U prilogu: