Misa zahvalnica HKLD-a Osijek u Vikarijatu

OSIJEK (TU) – U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku, u utorak, 14. lipnja 2022., članovi osječke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) proslavili su svetu misu zahvalnicu. Misa zahvalnica slavljena je u kapelici Nadbiskupskog vikarijata, a 15-ak prisutnih katoličkih liječnica i liječnika zahvalilo je Bogu na svim primljenim milostima.

Duhovnik podružnice izv. prof. dr. sc. vlč. Davor Vuković progovorio je u propovijedi o pozivu na koji nas je pozvao Isus Krist, da budemo savršeni i milosrdni poput Oca nebeskog. Riječ je o nasljedovanju Isusa Krista u idealima koji nadilaze čisto ljudske snage: ljubiti neprijatelja, blagoslivljati one koji nas proklinju, moliti za one koji nas zlostavljaju, činiti dobro onima koji nam čine zlo. Bez vjere ovo je nemoguće, iznad ljudskih snaga. Ipak, ovaj put je moguć u svjetlu vjere i dubokog unutarnjeg odnosa sa živim Bogom, sa Isusom Kristom koji snagom svoga Duha potpomaže našu nemoć i slabost.

Duhovnik Vuković je ohrabrio prisutne činjenicom da su mnogi sveci kroz povijest nasljedovali Krista i tako pokazali da je moguće nasljedovati kršćanski put savršenosti. Pacijenti, ali i liječnici u ambulantama i bolnicama potrebni su svjedočanstva milosrdne i nesebične Božje ljubavi, naglasio je vlč. Vuković. Nakon misnog slavlja, članovi osječke podružnice HKLD-a nastavili su prijateljsko druženje uz bratski agape u prostorima Vikarijata. Ivan Školka