Krštenje petog djeteta obitelji Šimundić u Župi Dobrog Pastira u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – U nedjelju, 26. rujna 2021. u Župi Dobrog Pastira u Đakovu krštena je Klara Šimundić, peto dijete u ovoj obitelji. Misno i krsno slavlje predvodio je, kao delegat nadbiskupa mons. Đure Hranića, preč. Mato Gašparović, ravnatelj UZUK-a i ekonom Bogoslovnog sjemeništa.

U uvodnom dijelu homilije spomenuo je encikliku pape Franje Fratelli Tutti, u kojoj Papa osobito poziva da prepoznamo sve ljude kao svoju braću. Preč. Gašparović je naglasio kako se i sami trebamo prepoznati kao djeca Božja, kao oni koji imaju jednoga/istoga Oca na nebesima. Prepoznajući sebe kao onoga tko je Božji, prepoznajemo i druge i drugima smo pozvani služiti. Sve ono što nas priječi da slijedimo put Isusa Krista i njegovog evanđelja valja odbaciti. Zatim je istaknu kako smo u Crkvi svi različiti, a opet svatko na svoj način doprinosi zajedništvu Crkve. Posebno je naglasio bogatstvo ove župe koje je prepoznatljivo po: čitačima, pjevačima, ministrantima i drugim aktivnim vjernicima.

Osim male Klare, u istom slavlju krstio se i Filip Bogdanović, drugo dijete u obitelji. Predvoditelj misnoga slavlja čestitao je roditeljima, uime Nadbiskupa, na krštenju njihove djece te pozvao sve da mole Božji blagoslov za ove obitelji i cijelu Crkvu. Misno slavlje pjevanjem je animirao župni mješoviti zbor. U koncelebraciji je sudjelovao i domaći župnik vlč. Josip Ivešić, koji je na kraju zahvalio nadbiskupovom delegatu, te i sam čestitao roditeljima novokrštenika. Tiskovni ured