Mladomisnici 2024.

Tijekom misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, za svećenike su zaređeni đakoni Mihael Macanić (Župa sv. Mihaela arkanđela, Donji Miholjac) i Josip Vuksanović (Župa Rođenja Blažene Djevice Marije, Semeljci).

Mihael Macanić rođen je 27. srpnja 1996. godine u Našicama. Dolazi iz Župe svetog Mihaela arkanđela, Donji Miholjac. Osnovnu školu „August Harambašić“ završio je u Donjem Miholjcu, a srednju, Ugostiteljsko-turističku školu, u Osijeku. Primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu 2017. na propedeutsku (pripravničku) godinu. U Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu ulazi 2018. godine te upisuje Filozofsko-teološki fakultet na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, koji završava 2023. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, Županja. Za mladomisničko geslo izabrao je redak Gospodine, za tebe živjet će srce moje (Iz 38,16). Mladu misu slavit će 7. srpnja u 10 sati u Župi svetog Mihaela arkanđela, u Donjem Miholjcu. 

Josip Vuksanović rođen je 20. lipnja 1996. godine u Osijeku. Dolazi iz Župe Rođenja Blažene Djevice Marije, Semeljci. Osnovnu školu „Josip Kozarac“ završio je u Semeljcima. U Đakovu je pohađao Gimnaziju A. G. Matoša (prirodoslovno-matematički smjer). Po završetku srednje škole 2015. godine primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu te upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, koji završava 2023. godine. Đakonski praktikum imao je u konkatedralnoj Župi sv. Petra i Pavla, Osijek. Za mladomisničko geslo izabrao je redak Matejeva Evanđelja Hoće li tko za mnom neka se odrekne samoga sebe (Mt 16,24). Mladu misu slavit će 14. srpnja u 10:30 u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije, u Semeljcima.