Mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, tijekom svečanoga misnog slavlja u đakovačkoj katedrali, apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, polaganjem ruku i posvetnom molitvom za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije zaredio je Brunu Diklića iz Župe sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu, Roberta Erka iz Župe sv. Mihaela arkanđela u Osijeku, Krešimira Iljazovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Slavonskom Brodu i Marka Obradovića iz Župe sv. Andrije apostola iz Andrijaševaca.

Izvješće, fotogaleriju i video prilog s mise ređenja možete pročitati i pogledati OVDJE.

Bruno Diklić rođen je 15. siječnja 1997. u Slavonskom Brodu. Dolazi iz Župe sv. Dominika Savija (Slavonski Brod 7). Po završetku Osnovne škole „Đuro Pilar“ u Slavonskom Brodu, u lipnju 2011. upisuje Međubiskupijsko sjemenište na Šalati i Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Zagrebu. Nakon položene državne mature u rujnu 2015. primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu te započinje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Posljednje dvije godine teološkog studija pohađao je i Srednju glazbenu školu Josipa Runjanina u Vinkovcima gdje je završio dvogodišnji ciklus pripremnog glazbenog obrazovanja (smjer: glazbenik teoretičar). Diplomirao je na KBF-u u Đakovu u srpnju 2020., a za đakona je zaređen 11. listopada 2020. u đakovačkoj katedrali. Đakonski praktikum imao je u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Prve poslanice Timoteju: Zahvalan sam Onome koji mi dade snagu – Kristu Isusu, Gospodinu našemu! (1Tim 1,12a). Mladu misu slavit će 4. srpnja 2021. u 10:30 u Župi sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu.

Robert Erk rođen je 7. listopada 1996. u Osijeku. Dolazi iz Župe sv. Mihaela arkanđela (Osijek 2). Osnovnu školu „Vijenac“ završio je u Osijeku, kao i Jezičnu gimnaziju. Nakon završene srednje škole, ujesen 2015. primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. U isto vrijeme upisuje i Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu koji završava 2020. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Ivanova Evanđelja: „…da vjerujući imamo život u imenu Njegovu“ (Iv 20,31). Mladu misu slavit će 11. srpnja u 10:30 u Župi sv. Mihaela arkanđela u Osijeku (Osijek 2).

Krešimir Iljazović rođen je 10. rujna 1996. godine u Slavonskom Brodu. Dolazi iz Župe sv. Leopolda Mandića (Slavonski Brod 6). Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ završio je u Slavonskom Brodu, kao i srednju Ekonomsko-birotehničku školu (smjer ekonomist). Nakon završene srednje škole, u jesen 2015. godine primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. U isto vrijeme upisuje i Katolički bogoslovni fakultet koji završava 2020. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u Županji (Županja I). Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Druge poslanice Timoteju: Znam kome sam povjerovao (2Tim 1,12). Mladu misu slavit će 18. srpnja u 10:30 sati u Župi sv. Leopolda Mandića u Slavonskom Brodu.

Marko Obradović rođen je 8. lipnja 1991. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Andrije apostola u Andrijaševcima. Osnovnu školu pohađao je u Andrijaševcima, a Jezičnu gimnaziju u Vinkovcima. Nakon srednje škole odlazi na studij geografije u Zadar gdje je završio preddiplomski studij. Po završetku studija prijavio se u Zadarsku nadbiskupiju i započeo studij teologije u Splitu. Narednih pet godina proveo je u formaciji u Centralnom bogoslovnom sjemeništu. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu uspješno je diplomirao u rujnu 2019. godine. Pri kraju studija odlučio se vratiti u rodnu nadbiskupiju te je uputio molbu nadbiskupu đakovačko-osječkom Đuri Hraniću da ga primi kao svećeničkog kandidata Đakovačko-osječke nadbiskupije. Njegovoj molbi nadbiskup je udovoljio pa je narednu godinu proveo u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, a djelovao je i u Nadbiskupskom ordinarijatu. Za đakona je zaređen 11. listopada 2020. godine u Đakovu. Đakonski praktikum vršio je u Župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Matejeva Evanđelja: Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste (Mt 25,40). Mladu misu slavit će 25. srpnja u rodnoj Župi sv. Andrije apostola u Andrijaševcima.