Kampovi za mlade “Kateheza u prirodi”

Kampovi za učenice i učenike osmih razreda i za srednjoškolce, osobito mlade prvih i drugih razreda srednje škole koji se pripremaju za sakrament potvrde, pod nazivom Kateheza u prirodi i ove se godine održavaju u organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, uz suradnju s vjeroučiteljima, svećenicima, redovnicama Milosrdnih sestara sv. Križa i bogoslovima Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, kao i s Uredom za pastoral mladih.

Kampovi se održavaju nedaleko Valpova u mjestima Ivanovci i Marjančaci u blizini Svetišta Majke Triput Divne u dva termina: za učenike osmih razreda u ljetnom terminu od 2. – 4. lipnja, a za srednjoškolce od 22. – 24. rujna ove godine.

Kampovi su izuzetna prilika otovriti mladima koji se pripremaju za sakrament potvrde nove prostore iskustva vjere i to kroz kroz zajedništvo, boravak u prirodi, svjedočanstvo vjere animatora i voditelja, molitvu, igru, euharistijsko slavlje, priliku za ispovijed, razgovor u manjim skupinama, kateheze… Za sve informacije i prijave potrebno je kontaktirati Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije na broj telefona 031/802-236 ili na e-mail adresu katehetski.ured@djos.hr.

Postsinodska apostolska pobudnica Christus vivitKrist živi u brojevima 203. i 204. ističe kako cijela zajednica treba biti uključena u evangelizaciju mladih te naglašava da su mladi sami kreatori pastorala mladih, dakako, uz pomoć i vodstvo drugih. Pastoral mladih mora steći jednu drugačiju fleksibilnost i pozivati mlade ljude na događaje koji će im s vremena na vrijeme ponuditi mjesto gdje će primiti ne samo izgradnju nego će im omogućiti također da dijele s drugima životna iskustva, da slave, pjevaju, slušaju konkretna svjedočanstva i iskuse zajednički susret sa živim Bogom“.