srpanj, 2022

16. srp 2022.Trodnevnica i proslava Gospe Karmelske u Karmelu sv. Josipa

Najava

BREZNICA ĐAKOVAČKA (TU) – U Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj u srijedu 13. srpnja počinje trodnevnica za svetkovinu Gospe Karmelske. U 18 sati je pobožnost krunice i pjevane Lauretanske litanije, a u 19 sati misa koju predvodi vlč.  dr. Davor Senjan.

Drugi dan trodnevnice, u četvrtak 14. srpnja program također počinje u 18 sati uz pobožnost krunice i pjevane Lauretanske litanije dok misu u 19 sati predvodi vlč. Matej Glavica, župnik Župe sv. Petra, Petrijevci.  

Treći dan, u petak 15. srpnja, u 18 sati je molitva Večernje hvale Božanskoga časoslova. Slijedi misa u 19 sati koju predvodi o. Smiljo Brnadić, karmelićanin iz Splita.

Na samu svetkovinu Gospe Karmelske, u subotu 16. srpnja, program počinje u 10.30 uz pobožnost krunice i Lauretanske litanije, a misu u 11 sati predvodi dr. sc. Stjepan Radić,  rektor Sjemeništa u Đakovu. U 18 sati je molitva Večernje hvale Božanskoga časoslova te svečana euharistija u 19 sati, koju slavi mons. dr.  Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit.

U danima trodnevnice bit će prigoda za ispovijed od 18 sati, a nakon mise mogućnost primanja Gospina škapulara.

Vrijeme održavanja

cijeli dan (Subota)

X