Biblijsko bdjenje

BIZOVAC (TU) – Biblijsko bdjenje u Župi sv. Mateja, apostola i evanđelista u Bizovcu, osmo po redu, pod geslom Evo dani dolaze, govori Gospodin, kada ću poslati glad na zemlju, ne glad kruha i žeđ vode, već slušanja riječi Božje (Am 8,11) zaključeno je crkvenim zvonima u nedjelju, 21. veljače 2021. u 20:25, a već tradicionalno započelo je na Pepelnicu, 17. veljače nakon večernje mise koju je predvodio župnik Zoran Ćosić.

U svojoj propovijedi župnik je istaknuo važnost čitanja i slušanja Božje riječi kao izvora duhovne hrane koja nas snaži u svim trenucima našega svakodnevnog života. To su riječima kojima se trebamo ustrajno i svakodnevno krijepiti i s njima živjeti, rekao je vlč. Ćosić te započeo s  čitanjem Knjige Postanka.

Dvjestotinjak župljana iz Bizovca i s filijala – Cret Bizovački i Samatovci danonoćno su radosno dolazili čitati i slušati Božju riječ. A ove godine, u većem broju sudjelovali su bračni parovi i obitelji s djecom.

U knjizi dojmova, potaknuti pročitanim, župljani su izrazili svoje misli i osjećaje. Ponajviše su to bile zahvale Bogu za sve primljene blagoslove, za blagostanje, utjehu i pomoć na životnim putovima. Posvjedočili su i da im je Božja riječ bila svjetlo u tami i nada u bolje sutra te su nadahnuto ispisali svoje molitve sa željom za još boljim spoznavanjem i suživotom s Božjom riječju. Ivana Oremuš