Djelatnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije posjetili Sisačku biskupiju

SISAK (TU) – Djelatnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni ravnateljem preč. Dragom Tukarom, posjetili su u ponedjeljak, 1. veljače 2021., Sisačku biskupiju.

Na početku gosti su se susreli s ravnateljicom Caritasa Sisačke biskupije Kristinom Radić te su posjetili Caritasov distribucijski Centar u Sisku, gdje ih je s radom upoznala koordinatorica s. Smilja Čirko. Nakon toga uputili su se u sjedište Biskupije te su se susreli sa sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije od prvog dana nakon potresa aktivno se uključio u pomoć stradalima na području Sisačke biskupije. Ravnatelj Tukara istaknuo je kako je povod ovog posjeta iskazivanje iskrene blizine i solidarnosti s ljudima ovog kraja, ali i prilika da vlastitim očima vide ono što se svakodnevno prikazuje u medijima. Tukara je obavijestio biskupa Košića i ravnateljicu Radić o sredstvima koja su na župama Đakovačko-osječke nadbiskupije prikupljena u nedjelju 3. i 10. siječnja te su uplaćena na račun Caritasa i Sisačke biskupije.

Biskup Košić zahvalio je nadbiskupu Hraniću te ravnatelju Caritasa, svećenicima i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije što pomažu stradaloj sisačkoj Crkvi, a iznio je i  teško stanje u kojem se Biskupija našla nakon razornog potresa prije mjesec dana.

www.biskupija-sisak.hr