Zavjeti u Mjesnom bratstvu OFS-a Osijek – Jug II

OSIJEK (TU) – Na spomendan blaženog Alojzija Stepinca, 10. veljače u mjesnom bratstvu OFS-a Osijek – Jug II privremene zavjete dali su Mirta Jakovac, Melita Katavić i Tatjana Šargač, svečane zavjete Stipe Crnković, Krunoslav Janc, Filipina Šargač i Sanja Šprem.

Slavlje davanja zavjeta održano je tijekom mise u 18:30 koju je predvodio fra Dragutin Bedeničić, duhovni asistent, uz asistenciju fra Siniše Pucića, đakona. Misi je prethodio kratki duhovni nagovor fra Dragutina na kojemu su sudjelovali i braća i sestre osječkih mjesnih bratstava OFS-a. Bilo je riječi o blaženome Alojziju Stepincu koji je i sam bio trećoredac u Zagrebu, kao i o odgovornosti svjedočenja zavjeta u franjevačkoj obitelji kroz djelovanje u obitelji, Crkvi i našemu narodu. Tijekom mise održan je i obred primanja u novicijat Blanke Ratković, Ivanke Roterbauer i Ane Šimović.

Zavjetovanju, kao i ulasku u novicijat, prethodile su pripreme ili formacija – niz susreta tijekom kojih su kandidati učili o svetome Franji, franjevaštvu, crkvenosti, o Franjevačkom svjetovnom redu (OFS), a osobito da svoju pripadnost franjevačkoj obitelji svjedoče u vlastitom mjesnom bratstvu. Nakon mise u pastoralnim prostorima nastavljeno je slavlje uz prigodnu zakusku i druženje. M. Jakovac/T. Šargač