Započelo 5. Dječje ljeto u đakovačkoj župi Svih svetih

ĐAKOVO (TU) – U nedjelju 14. srpnja jutarnjom misom u đakovačkoj katedrali započelo je 5. Dječje ljeto Župe Svih svetih. Nakon svete mise, mladi volonteri okupili su djecu te simbolično otpjevali i otplesali ovogodišnju himnu imena „Bog te ljubi, ja te ljubim“.

Program je započeo u ponedjeljak 15. srpnja na ljetnoj terasi Centra Amadea pozdravom i blagoslovom domaćeg župnika Tomislava Ćorluke. Uslijedila je molitva, a potom je s. Meri Gotovac predstavila himnu i okupljenih 100-tinjak djece podijelila u četiri grupe pod nazivima: Dobrota, Strpljivost, Oproštenje i Vjernost“. Svaka grupa dobila je majice u drugoj boji.

Djeca su pjevala i plesala uz himnu susreta i još  neke pjesme, a u drugom dijelu programa imali su priliku izraziti kreativnost kroz oslikavanje zastave kao simbola svake grupe te izradom privjeska u obliku srca na koje su napisali svoje ime. U svim aktivnostima djeci je veliku pomoć i podršku pružilo 20-ak mladih volontera župe.

Nakon kratkog predstavljanja svake zastave, uslijedile su igre koje su dodatno razveselile djecu i kojima je završio prvi dan Dječjeg ljeta, koje će trajati do 21. srpnja.  Josip Kazalicki