Zahvalnicom zaključeno „40 dana za život“

SLAVONSKI BROD (TU) – Jesenska kampanja molitvene inicijative „40 dana za život“ pod geslom „Za dijete više“, koja je u Slavonskom Brodu započela u srijedu 25. rujna završena je u nedjelju, 3.  studenoga zahvalnim misnim slavljem koje je u bolničkoj kapeli predvodio p. Josaphat N. Mosha, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Podvinju.

Naglasivši kako tom misom žele slaviti život, o. Mosha posvjestio je da nam je život darovan od Boga, da nismo njegovi gospodari, nego upravitelji te da nemamo pravo ubijati ga. Upozorio je da često svojim riječima, djelima, pa čak i propustima znamo ubijati jedni druge, a pozvani smo biti potpora jedni drugima, moliti jedni za druge.

U prigodnoj homiliji o. Mosha povezao je evanđelje te nedjelje, koje govori o Zakejevu obraćenju u susretu s Isusom, s kampanjom „40 dana za život“. Naglasio je kako je Zakej, popevši se na smokvu, napravio tek mali korak – pokazao je malo dobre volje – što je Isusu bilo dovoljno da u svome darivanju bude puno velikodušniji. Zatim je moliteljima jesenske kampanje pojasnio da je i njihova ustrajna molitva tijekom 40 dana dovoljna da Isus preuzme inicijativu i spasi nerođene. Upozorio je da su u našem obraćenju najčešća zapreka naši grijesi, propusti te pozvao da poput Zakeja traže Isusa, da žive sakramentalnim životom, budu ljudi za druge, žive u ljubavi… Molitelje je zamolio da i dalje u svom svakodnevnom životu nastave moliti i postiti, kako za nerođene, tako i za tolike potrebe Crkve.

Tijekom ove jesenske kampanja brojni su vjernici svakoga dana od 6:30 do 18:30 te tijekom cijele noći sa srijede na četvrtak i s petka na subotu ispred kapelice u sklopu Opće bolnice dr. Josip Benčević molili da prestane pobačaj u svijetu. B. Lukačević