Zahvala sudionicima akcije „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“

OSIJEK (TU) – Nakon završetka još jedne uspješne akcije Jedna svijeća za svjetlo u obitelji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, koja se provodila tijekom veljače i ožujka 2018. godine na području Slavonskobrodske i Osječke regije, voditelj Savjetovališta dr. Josip Bošnjaković uputio je zahvalu svima koji su na bilo koji način sudjelovali. U akciju se uključio Grad Slavonski Brod, četiri župe s područja Osječke regije te tri župe s područja Slavonskobrodske regije.

Uz zahvalu Gradu Slavonskom Brodu i građanima Slavonskog Broda,  župama i župljanima Osječke i Slavonskobrodske regije, volonterima koji su prodavali svijeće i animirali vjernike i građane, posebna zahvala upućena je gradonačelniku Mirku Duspari, dekanu preč. Ivanu Leniću,  župnicima –  vlč. Anđelku Cindoriju, fra Dragutinu Bedeničiću, vlč. Đurici Pardonu, vlč. Andriji Vrbaniću,  vlč. Tomislavu Karavidoviću, vlč. Andriji Đakoviću te župnim vikarima fra Josipu Vukoji, vlč. Mariju Lešiću i vlč. Krešimiru Čuturi, na svakom trudu, podršci i novcu kojega su prikupili.

S ovom akcijom promoviran je rad Savjetovališta, senzibilizirana je javnost za probleme s kojima se djelatnici Savjetovališta susreću u radu s obiteljima, bračnim parovima, mladima i djecom; te se nastojala razviti svijesti o kulturi traženja pomoći u bračnim i obiteljskim poteškoćama te poticanje obiteljskih vrijednosti.

U skladu s navedenim ciljevima, prihod prikupljen akcijom usmjeriti će se na oplemenjivanje djelovanja Savjetovališta i angažman stručnih suradnika koji će svojim radom pružati dodatnu adekvatnu pomoć i podršku ljudima koji se nalaze u različitim kriznim životnim, bračnim i obiteljskim ne/prilikama, naglasio je dr. Bošnjaković. Tiskovni ured