“Vijesti” na Radio Mariji

ĐAKOVO/OSIJEK (TU) – Svakoga utorka, započevši s utorkom 5. prosinca, slušatelji Radio Marije u programu ove radijske postaje moći će od 11:35 poslušati Vijesti iz Đakovačko-osječke nadbiskupije. Najvažnije vijesti i najave slušateljima će prenijeti djelatnice Tiskovnog ureda ove Nadbiskupije. 

Inicijativa emitiranja Vijesti pokrenuta je jer je Radio Marija od 4. listopada 2017. dobila radijsku koncesiju za područje Vinkovci – Vukovar. Na frekvenciji 91.6 MHz započelo je eksperimentalno emitiranje programa za šire područje grada Vukovara, a obuhvaća gradove Vukovar i Vinkovci, općine Andrijaševci, Antunovac, Bogdanovci, Borovo, Ernestinovo, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nuštar, Privlaka, Šodolovci, Tordinci, Trpinja, Vođinci, a program se čuje i na području Osijeka i Đakova. Studio Radio Marije za navedeno područje nalazi se u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima.

Radio Marija pripada Svjetskoj obitelji i danas djeluje u 82 zemlje na pet kontinenata. U Hrvatskoj je svoj hod počela prije dvadeset godina nadahnutim nagovorom i blagoslovom sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. Karizma Radija je naviještanje temeljne poruke Božje blagovijesti: Obratite se i vjerujete evanđelju!. Glavni urednik Radio Marije je p. Stjepan Fridl, DI, a korisne informacije o programu nalaze se na mrežnoj stranici: www. radiomarija.hr . Martina Kuveždanin