Susret zajednica Vjere i svjetla u Osijeku

OSIJEK (TU) – U nedjelju, 4. veljače 2018. godine, povodom blagdana Svijećnice – Prikazanja Gospodinova, zajednica Vjera i svjetlo – „Zrno gorušice“, koja djeluje pri Župi sv. Josipa Radnika (Osijek 5) ugostila je zajednice Vjere i svjetlo „Radost“ – Župe sv. Ćirila i Metoda (Osijek 9) i „Plamen ljubavi“ – Župe Uzvišenja sv. Križa (Osijek 6). Prigodni program započeo je u 17 sati u župnoj crkvi pod vodstvom sestre Franjice Faletar, Nade Knežević i Biserke Sorić, domaćih župljanki. Stotinjak okupljenih sudjelovalo je u programu pjesmom, meditacijom, radionicama i igrokazima.

Središnji događaj bilo je misno slavlje u 18.30. Pjesmom, scenskim prikazom oživljavanja evanđelja, čitanjem i molitvom, skupine su obogatile svetu misu, te tako pokazale kako oni slave Boga. Tijekom programa te prigodnom homilijom u svetoj misi, obratio im se i domaći župnik, vlč. Vladimir Delić. Pozdravljajući domaćine i goste, istaknuo je vrijednost ovoga susreta. „Vjera i svjetlo uvijek su nam dragi gosti i svima nama poticaj i ohrabrenje kada vidimo kako oni slave Boga. Svima su srca puna radosti, a svi mi možemo od njih mnogo naučiti“.

Nakon svete mise program se nastavio u župnoj dvorani domjenkom za sve sudionike. Uz hranu i mnogobrojne slastice, domaćini su priredili iznenađenje za goste, tamburaše, ali i maske za sve sudionike, budući da se bliži vrijeme poklada. Po završetku susreta, vidjelo se oduševljenje gostiju i domaćina, te su svi izrazili želju za skorim ponavljanjem ovakvog susreta. Zlatko Hnatešin