Studijsko putovanje 2018: Pavia-Milano-Brescia

ĐAKOVO (TU) – Od 5. do 8. travnja 2018. godine studenti KBF-a u Đakovu bili su na studijskom putovanju u Italiji. Ovo studijsko putovanje, kao i prethodna, imalo je za cilj doprinijeti duhovnoj i intelektualnoj izgradnji studenata treće, četvrte i pete godine, a što je u duhu misije i vizije samog Fakulteta.

Sa studentima je bila i uprava: dekan prof. dr. sc. Ivica Raguž, prodekanica izv. prof. dr. sc. Suzana Vuletić, prodekani doc. dr. sc. Grgo Grbešić i doc. dr. sc. Šimo Šokčević, te mentori dr. sc. s. Silvana Fužinato i doc. dr. sc. Antun Japundžić. Dana 6. travnja studenti su posjetili Paviju, tamošnju katedralu, kao i ostale znamenitosti toga grada, a posebno su se zadržali u bazilici San Pietro in Ciel d’ Oro gdje se nalazi grob sv. Augustina. Tamo su studenti slavili i svetu misu koju je predvodio dekan Raguž. 

Dan poslije, putovanje je nastavljeno u Milanu, detaljnim razgledavanjem Milanske katedrale (“Duomo di Milano”), koja je posvećena Uznesenju Marijinom, gdje su studenti zajedno sa svojim profesorima imali privilegij slaviti svetu misu koju je predvodio prodekan Grbešić. Nakon mise studenti su se uputili u razgledavanje grada Milana uz stručnoga vodiča.

Posljednji dan putovanja, nedjelja, bio je rezerviran za grad Bresciu gdje su studenti posjetili poznatu katedralu, te su zajedno s mjesnom župnom zajednicom slavili i svetu misu u crkvi Sv. Nazarija i Celza. U toj crkvi se čuva i poznati Tizianov poliptih kojega su studenti imali priliku pogledati. Cjelokupno putovanje pratila je molitva, pjesma, razgovor, druženje i lijepe, poticajne misli sv. Augustina koje je čitao i nad kojima je promišljao dekan Raguž. Mateja Marinović/Leonnel Radinski