Psihološko-duhovni seminar za muškarce

Psihološko-duhovni seminar Muškarac između zemlje i neba
Tema: Rasplamsati i živjeti svoju muževnost
31. svibnja – 3.lipnja 2018.
Otok Krapanj – Kuća Emaus Katoličkog pokreta Kursiljo

Organizator: Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije

Osjećam li još vatru u sebi? Za što gorim u svom životu? Što me toliko motivira da sam spreman gorjeti do kraja? Gdje su usidrena moja uvjerenja? Mislim li o sebi kao pravom muškarcu? Smatram li se odgovornim, zauzetim, sigurnim, hrabrim, pouzdanim? Želim li saznati, osjetiti i doživjeti kako plamen koji u meni gori učinkovito prenijeti na svoj život, svoju obitelj, djecu, prijatelje, posao, zvanje, suradnike, društvo, članove svoje župne zajednice?

Želeći vrednovati ulogu i poziv muškarca u društvu, Crkvi i obitelji, Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira po četvrti put psihološko-duhovni seminar za punoljetne muškarce svih zvanja, poziva i profesija, bez obzira na dosadašnju povezanost sa Crkvom.

Na temelju raspirivanja vlastite vatre muževnosti oživljavamo iskustvâ sakramenata inicijacije: krštenje, potvrda, euharistija. Suvremenom muškarcu pruža se prilika doživjeti sebe graditeljem svojih životnih okolnosti postajući aktivnim dijelom Božjeg svijeta, Crkve i domovine. Kroz iskustvo seminara muškarci se osnažuju prihvatiti i provoditi svoju mušku snagu u su-stvaranja i su-oblikovanju svijeta u svojim obiteljima, na svom radnom mjestu, u društvu, među prijateljima i vjernicima.

Izdvojiti vrijeme, kvalitetno vrijeme, i biti spreman strpljivo i pozorno slušati sve što druga osoba želi reći. […]Umjesto da počnemo nuditi mišljenje ili savjete, moramo biti sigurni da smo saslušali sve što druga osoba ima potrebu reći. A da bismo to mogli, potrebno je njegovati nutarnju šutnju, koja omogućuje saslušati bez rastresenosti srca i uma: bez užurbanosti, ostaviti po strani vlastite potrebe i brige, stvoriti prostor (Amoris Laetitia, 2016, 137).

Kuća Emaus na otoku Krapnju, otoku koji obiluje bogatstvom mora, zemlje, sunca, prirode, povlašten je prostor za slušati, osluškivati, sebe, druge, Boga. Dođi i vidi! Osluhni pa reci!

S radošću Vas očekuju voditelji seminara:

Ivo Jozić, teolog, psiholog, psihoterapeut, bračni i obiteljski savjetovatelj, Freiburg, Njemačka
Marinko Pehar, savjetnik za poduzetništvo i coach, Freiburg, Njemačka
Dr. sc. Đurica Pardon, svećenik, župnik, Punitovci, Hrvatska
Dr. sc. Josip Bošnjaković, svećenik, psiholog, psihoterapeut, Osijek, Hrvatska

Cijena: 1000 kn (u cijenu je uključena cijena seminara kao i tri puna pansiona u Kući Emaus). Za nezaposlene, potrebite i studente je u dogovoru s organizatorom moguć popust.

Mogu sudjelovati: Punoljetni muškarci svih zvanja, poziva i profesija. Broj sudionika je ograničen na 20 te stoga molimo za pravovremenu prijavu.

Oni sudionici koji se prijave za seminar a sviraju neki instrument molimo da ga sa sobom ponesu.

Svaki će polaznik nakon prijave dobiti detaljne informacije mailom oko organizacije i potrebnih stvari koje treba ponijeti, kao i o programu.

Ovisno o prijavama postoji mogućnost organiziranog prijevoza do Krapnja. Za moguća pitanja možete se obratiti na telefon Bračnog i obiteljskog savjetovališta 031/253-917 ili 031/253-916; ili na e-mail savjetovaliste-os@djos.hr. Prijave je moguće učiniti ovdje.