Godišnjica „Ure klanjanja za svećenike“

VOĐINCI (TU) – Župa Kraljice Svete Krunice proslavila je u utorak, 4. rujna prvu godišnjicu molitve i ure klanjanja za svećenike. Naime, na inicijativu župnika Ante Šiška, svjesni potrebe molitve za svećenike, redovnike i redovnice, pokrenuta je prije točno godinu dana „ura klanjanja za svećenike“.

Od tada se tridesetak vjernika redovito, svakog utorka u 20:30, okuplja na molitvu i razmatranje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molitvu animira vjeroučiteljica Silvija Faletar. U molitvu i osobna odricanja sudionika uključeni su svi svećenici i njihove potrebe i nakane, kao i one Sv. Oca, hrvatskih biskupa, lokalnog župnika i časnih sestara te svećenika dekanata. Moli se ujedno za duhovna  svećenička i redovnička zvanja. Klanjanja redovito završava s litanijama za svećenike i župnikovim blagoslovom s Presvetim. 

Nakon klanjanja u crkvi, održan je i prigodni neformalni susret uz piće i kolače. Župnik je izrekao nekoliko riječi zahvale, ohrabrivši inicijativu koja je imenovana „Zajednica Sv. Ivana Marije Vianneya“. Silvija Faletar