Proslava sv. Vinka u Duboševici

DUBOŠEVICA (TU) – U nedjelju 21. siječnja 2018. u župi Duboševica proslavljen je sv. Vinko, đakon i mučenik. Na svetoj misi blagoslovljen je novoizrađeni kip sv. Vinka iz Zaragoze, đakona i mučenika. Misno slavlje svojim su pjevanjem, uz domaći župni zbor, animirali i gosti iz Župe Presvetog Trojstva iz Surčina (Srbija), predvođeni svojim župnikom vlč. Markom Kljajićem te Ženski pjevački zbor iz Kozarevca kraj Kloštra Podravskog.

U koncelebraciji s domaćim sinovima vlč. Markom Kljajićem i vlč. Stipom Vinojčićem, misno slavlje predvodio je župnik Zoran Vukoja, koji je u propovijedi progovorio o životu i djelovanju sv. Vinka.

Poslije svete mise svi su bili pozvani na blagoslov vinograda i novoizgrađene kapelice sv. Vinka iza sela na tzv. Viru u Škraku, kod vikendice župljanina Vinka Benića. Kapelicu je izgradio aktivni župljanin i član župnog zbora Ivica Princip – Princa. Kapelicu i vinograd blagoslovio je vlč. Stipo Vinojčić. Od sela do kapelice organiziran je prijevoz za sve goste i mještane.

Poslije blagoslova nastavilo se sa ručkom i druženjem u Domu kulture za sve sudionike. Izveden je i glazbeni program Ženske pjevačke skupine iz Kozarevca kraj Kloštra Podravskog, pod vodstvom orguljaša i vjeroučitelja Josipa Risa te župnog zbora iz Surčina. Organizatori ove svečanosti su Udruga kulture Pax, župni zbor i štovatelji sv. Vinka iz Duboševice.

Helena Ivičin